Sajtószoba 

Keresés 

Plenáris ülés  
 

Egy kedden elfogadott javaslat szerint a Bizottságnak a demokrácia, jogállamiság és az alapjogok vélt sérelme kapcsán végzett tűzoltó munka helyett kötelező erejű mechanizmus révén éves jelentésekben kellene megvizsgálni a tagállamok helyzetét. Az objektív kritériumok alapján működő rendszernek a problémák orvoslására szolgáló módszert is tartalmaznia kell.

Plenáris ülés  
 

A frakcióvezetők és a képviselők Frans Timmermans-sal, a Bizottság alelnökével és Orbán Viktor miniszterelnökkel vitatták meg a CEU-t érintő felsőoktatási törvényt, a menedékkérőkkel és civil szervezetekkel kapcsolatos jogszabályok szigorítását, illetve a kormány által indított nemzeti konzultációt.

Plenáris ülés  
 

A német–osztrák–román koprodukcióban készült „Toni Erdmann” nyerte az Európai Parlament LUX filmdíját 2016-ban, jelentette be Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke ünnepélyes keretek között Strasbourgban szerdán. A film apa és lánya kapcsolatát tárja fel napjaink vállalati kultúrájában.

Plenáris ülés  
 

A Mustang című film nyerte az Európai Parlament 2015-ös LUX-díját, jelentette be Martin Schulz elnök a keddi plenáris ülésen rendezett díjátadón. A Mustang öt nővér történetét meséli el, akiket kényszerházasság keretében akarnak férjhez adni, de akik ehelyett a saját életüket élve megtörik a hagyományt.

Kiegészíto információ 

Heti program:Közelgő események 

2021. szeptember - 2021. október 
Nap kiválasztása  
 1.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 6Q2 
 2.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 1A002 
 3.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Altiero Spinelli, 5G-2 
 4.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q2 
 5.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Altiero Spinelli, 5G3 

Feliratkozás a parlamenti hírekre

Válassza ki, milyen témájú közleményeket vár.

       
 

Média-akkreditáció 

Az újságíróknak, fotósoknak és audiovizuális stáboknak sajtóakkreditációra és/vagy forgatási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy belépjenek és dolgozzanak az Európai Parlament épületeiben.

Gy.i.k. 

Hogyan dolgoznak az EP-képviselők, mennyit keresnek, és milyen kiadásaik vannak? Ilyen és hasonló, a Parlament működésével és költségeivel kapcsolatban gyakran feltett kérdésekre található válasz a Gy.i.k. oldalán.

Kapcsolat 

Az Európai Parlament Sajtószolgálatánál a sajtófelelősök feladata, hogy segíték és tájékoztassák az újságírókat a bizottságok és a plenáris ülés munkájáról és döntéseiről.