Sajtószoba 

Keresés 

Plenáris ülés  
 

Ukrainian citizens will be exempted from EU short-stay visa requirements, after Parliament endorsed an informal deal with the Council on Thursday.

Plenáris ülés  
BUDG  
ECON  
 

Támogatta szerdán a Parlament az Európai Bizottság által tavaly novemberben bejelentetett, 315 milliárd eurós európai beruházást ösztönző befektetési tervet. A Parlament a Tanáccsal folytatott tárgyalások során módosította a terv gerincét alkotó alap finanszírozási szerkezetét, beleszólási jogot nyert az alap vezetőségének kiválasztásába, és gondoskodott az alap működésének demokratikus ellenőrzéséről.

Plenáris ülés  
 

Az EP kedden elfogadta azt a jogszabályt, amelynek célja, hogy a dohányzás kevésbé tűnjön vonzónak a fiatalok számára. A Parlament szerint minden cigarettásdoboz 65 százalékát egészségügyi figyelmeztetésnek kell lefednie. A Parlament a gyümölcsös vagy mentolos ízesítésű, és a kis kiszerelésben kapható cigaretták betiltása mellett foglalt állást. Az e-cigarettákat viszont csak akkor kell a gyógyszerekre vonatkozó szabályok szerint kezelni, ha gyógyhatást vagy könnyebb leszokást ígérnek.

Plenáris ülés  
BUDG  
 

New streams of EU revenue to be proposed in July should bring fairer taxation and help repay the debt incurred to finance the EU recovery plan, MEPs said on Tuesday.

Plenáris ülés  
ENVI  
 

Ne legyen vonzó a dohányzás a fiatalok számára: ez a célja annak az uniós dohánytermék-irányelvnek, amelyről szerdán döntött a Parlament. A képviselők már informálisan megegyeztek az Unió egészségügyi minisztereivel a jogszabályról, amely többek között előírja, hogy minden cigarettacsomag felületének 65 százalékán képes egészségügyi figyelmeztetést kell elhelyezni.

Kiegészíto információ 

Heti program:Közelgő események 

2023. január - 2023. február 
Nap kiválasztása  
 1.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 2Q2 
 2.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Altiero Spinelli, 1G-3 
 3.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q2 
 4.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Altiero Spinelli, 3G-3 

Feliratkozás a parlamenti hírekre

Válassza ki, milyen témájú közleményeket vár.

       
 

Média-akkreditáció 

Az újságíróknak, fotósoknak és audiovizuális stáboknak sajtóakkreditációra és/vagy forgatási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy belépjenek és dolgozzanak az Európai Parlament épületeiben.

Gy.i.k. 

Hogyan dolgoznak az EP-képviselők, mennyit keresnek, és milyen kiadásaik vannak? Ilyen és hasonló, a Parlament működésével és költségeivel kapcsolatban gyakran feltett kérdésekre található válasz a Gy.i.k. oldalán.

Kapcsolat 

Az Európai Parlament Sajtószolgálatánál a sajtófelelősök feladata, hogy segíték és tájékoztassák az újságírókat a bizottságok és a plenáris ülés munkájáról és döntéseiről.