Sajtószoba 

Keresés 

Plenáris ülés  
ENVI  
 

Draft EU rules that would allow baby foods to continue to contain up to three times more sugar than is recommended by the World Health Organisation were vetoed by the European Parliament on Wednesday, as they fail to protect infants and young children against obesity, say MEPs. Instead, they advocate reducing the EU sugar content limit to match the WHO recommendations.

Plenáris ülés  
AFCO  
 

Az Európai Parlament létszámának 751-ről 705-re kellene csökkennie, a felszabaduló helyek a később csatlakozó tagállamokhoz kerülnének.

Plenáris ülés  
ITRE  
 

The EU strategy for liquefied natural gas (LNG) must make energy supplies more secure, cut carbon emissions and deliver affordable prices say MEPs in a resolution voted on Tuesday. Parliament calls on the EU Commission to aim to reduce the EU’s dependency on gas in the long term by using it more efficiently and gradually phasing out fossil fuel subsidies.

Plenáris ülés  
JURI  
 

A nagyvállalatoknak és a tőzsdén jegyzett cégeknek országonként be kellene számolniuk a nyereségükről, befizetett adójukról és az általuk kapott állami támogatásról, döntöttek szerdán a képviselők. Az átláthatóság növelését és a részvényesek hosszabb távú szerepvállalását ösztönző jogszabálytervezethez benyújtott parlamenti módosítókban a képviselők azt is kérik, hogy a részvényesek legalább háromévente szavazhassanak az igazgatói fizetésekről.

Plenáris ülés  
 

The Iraqi operation to liberate Mosul from jihadi group ISIS/Daesh was backed by MEPs on Thursday. They called on Iraqi authorities to make every effort to protect civilians, hospitals and schools, as they progress towards Mosul. Daesh atrocities and genocide against Christians, Yazidis and other minorities should be referred to International Criminal Court, added MEPs.

Plenáris ülés  
 

A szervezett bűnözés, a korrupció és a pénzmosás ellen a 2014-2019 közötti időszakban szükséges intézkedéseket tartalmazza az a javaslat, amelyet szerdán fogadott el a Parlament. A szervezett bűnözés pénzügyi hátterének és bevételi forrásainak felszámolása áll a lista élén. 2013-ban 3.600 bűnszervezet működik az EU területén.

Plenáris ülés  
 

A képviselők a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalások átmeneti befagyasztását kérik. A csütörtökön elfogadott állásfoglalásban ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy Törökországot továbbra is erős szálakkal kell az EU-hoz kötődjön. A képviselők vállalták, hogy felülvizsgálják pozíciójukat, amikor a törökországi szükségállapot keretében hozott aránytalan elnyomó intézkedéseket visszavonták.

Plenáris ülés  
ENVI  
 

A természeti erőforrások termelékenységének 30 százalékos növelésével 2030-ra csaknem egy százalékkal növelhetnénk az uniós GDP-t és két millió fenntartható új munkahely születne, jelentették ki a képviselők egy csütörtökön megszavazott állásfoglalásban. Azonban ehhez kötelező hulladékcsökkentési célokra, a környezetbarát terméktervezés szabályainak átalakítására, és a növekedés és a forrásfelhasználás kapcsolatát megtörő lépésekre van szükség.

Plenáris ülés  
 

All parties to the conflict in Syria should ensure humanitarian aid access throughout the country and cease bombing civilians, urge MEPs. Those responsible for violations of international human rights and humanitarian law should "sooner or later" face justice, they add in a resolution voted on Thursday.

Plenáris ülés  
 

The European Parliament called for an immediate end to rocket attacks on Israel and to Israeli military action against Gaza in a resolution voted on Thursday The EU foreign policy chief and the member states must do more to support a ceasefire agreement and put an immediate stop to all acts of violence threatening civilians, MEPs said, calling on Israelis and Palestinians to resume direct peace talks.

Plenáris ülés  
EMIS  
IMCO  
 

Az Európai Bizottság és a tagállamok egy évtizede tudják, hogy a tesztmérések eredménye és a tényleges nitrogén-oxid kibocsátás lényegesen eltérnek egymástól, mégsem léptek fel a levegőminőség és közegészségügy védelmében. A kedden elfogadott bizottsági ajánlás szerint sürgősen javítani kell az új autókkal kapcsolatos teszteken és ellenőrzéseken. A típus jóváhagyással kapcsolatos másik szavazáson a képviselők környezetvédelmi és biztonsági szabályokon szigorítottak.

Plenáris ülés  
CULT  
 

A képviselők megszavazták az audiovizuális médiaszolgáltatások új szabályzását, amely fokozottabban védi a gyerekeket, szigorítja a reklámozást, és 30 százalékos európai tartalmat ír elő.

Plenáris ülés  
LIBE  
 

Az Európai Parlament az alapvető jogok helyzetével kapcsolatban szót emel a nemen alapuló erőszak és megkülönböztetés, a jogállamiság megsértése, és a gyűlöletbeszéd ellen.

Kiegészíto információ 

Heti program:Közelgő események 

2021. április 
Nap kiválasztása  
 1.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 3C-050 
 2.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 6Q2 
 3.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 1A002 
 4.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q1 
 5.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Altiero Spinelli, 1G3 
 6.  
  Bizottsági ülések  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q2 
 7. Az elnök programja  

Feliratkozás a parlamenti hírekre

Válassza ki, milyen témájú közleményeket vár.

       
 

Média-akkreditáció 

Az újságíróknak, fotósoknak és audiovizuális stáboknak sajtóakkreditációra és/vagy forgatási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy belépjenek és dolgozzanak az Európai Parlament épületeiben.

Gy.i.k. 

Hogyan dolgoznak az EP-képviselők, mennyit keresnek, és milyen kiadásaik vannak? Ilyen és hasonló, a Parlament működésével és költségeivel kapcsolatban gyakran feltett kérdésekre található válasz a Gy.i.k. oldalán.

Kapcsolat 

Az Európai Parlament Sajtószolgálatánál a sajtófelelősök feladata, hogy segíték és tájékoztassák az újságírókat a bizottságok és a plenáris ülés munkájáról és döntéseiről.