Sajtószoba 

Keresés 

Plenáris ülés  
LIBE  
 

A tagállamoknak gyorsan döntésre kell jutnia, hogy Lengyelország esetében fenn áll-e az uniós alapértékek megsértésének kockázata, és ha igen, akkor helyreállító javaslatokat kell tenniük.

Plenáris ülés  
 

A frakcióvezetők és a képviselők Frans Timmermans-sal, a Bizottság alelnökével és Orbán Viktor miniszterelnökkel vitatták meg a CEU-t érintő felsőoktatási törvényt, a menedékkérőkkel és civil szervezetekkel kapcsolatos jogszabályok szigorítását, illetve a kormány által indított nemzeti konzultációt.

Plenáris ülés  
 

Egy kedden elfogadott javaslat szerint a Bizottságnak a demokrácia, jogállamiság és az alapjogok vélt sérelme kapcsán végzett tűzoltó munka helyett kötelező erejű mechanizmus révén éves jelentésekben kellene megvizsgálni a tagállamok helyzetét. Az objektív kritériumok alapján működő rendszernek a problémák orvoslására szolgáló módszert is tartalmaznia kell.

Plenáris ülés  
 

A képviselők a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalások átmeneti befagyasztását kérik. A csütörtökön elfogadott állásfoglalásban ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy Törökországot továbbra is erős szálakkal kell az EU-hoz kötődjön. A képviselők vállalták, hogy felülvizsgálják pozíciójukat, amikor a törökországi szükségállapot keretében hozott aránytalan elnyomó intézkedéseket visszavonták.

Plenáris ülés  
AFCO  
 

Az Európai Parlament létszámának 751-ről 705-re kellene csökkennie, a felszabaduló helyek a később csatlakozó tagállamokhoz kerülnének.

Plenáris ülés  
ENVI  
 

Draft EU rules that would allow baby foods to continue to contain up to three times more sugar than is recommended by the World Health Organisation were vetoed by the European Parliament on Wednesday, as they fail to protect infants and young children against obesity, say MEPs. Instead, they advocate reducing the EU sugar content limit to match the WHO recommendations.

Plenáris ülés  
ITRE  
 

The EU strategy for liquefied natural gas (LNG) must make energy supplies more secure, cut carbon emissions and deliver affordable prices say MEPs in a resolution voted on Tuesday. Parliament calls on the EU Commission to aim to reduce the EU’s dependency on gas in the long term by using it more efficiently and gradually phasing out fossil fuel subsidies.

Plenáris ülés  
 

All parties to the conflict in Syria should ensure humanitarian aid access throughout the country and cease bombing civilians, urge MEPs. Those responsible for violations of international human rights and humanitarian law should "sooner or later" face justice, they add in a resolution voted on Thursday.

Plenáris ülés  
 

The Iraqi operation to liberate Mosul from jihadi group ISIS/Daesh was backed by MEPs on Thursday. They called on Iraqi authorities to make every effort to protect civilians, hospitals and schools, as they progress towards Mosul. Daesh atrocities and genocide against Christians, Yazidis and other minorities should be referred to International Criminal Court, added MEPs.

       
 

Média-akkreditáció 

Az újságíróknak, fotósoknak és audiovizuális stáboknak sajtóakkreditációra és/vagy forgatási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy belépjenek és dolgozzanak az Európai Parlament épületeiben.

Gy.i.k. 

Hogyan dolgoznak az EP-képviselők, mennyit keresnek, és milyen kiadásaik vannak? Ilyen és hasonló, a Parlament működésével és költségeivel kapcsolatban gyakran feltett kérdésekre található válasz a Gy.i.k. oldalán.

Kapcsolat 

Az Európai Parlament Sajtószolgálatánál a sajtófelelősök feladata, hogy segíték és tájékoztassák az újságírókat a bizottságok és a plenáris ülés munkájáról és döntéseiről.