Nieuws 

In de kijker 

       

Europese zaken 
 

De genomineerden voor de mensenrechtenprijs van het Europees Parlement zijn bekendgemaakt.

Laatste video's 

       
(Duur van de video:)  
       
(Duur van de video:)  
       
(Duur van de video:)  
       
(Duur van de video:)  

Zie ook: 

       

Europese zaken 
 

De verdeling van zetels in het Parlement werd aangepast na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Ontdek de cijfers in onze infografiek.

       
Prioriteit 

Prioriteit 
Veranderingen in de Europese Commissie 2023 

Europese zaken 
 

Na de steun van het Parlement voor een nieuwe Bulgaarse commissaris, spreken Europarlementariërs zich nu uit over verdere wijzigingen in de Commissie met betrekking tot het klimaatbeleid.

       
Prioriteit 

Prioriteit 
Hervormingen van het Parlement  

Europese zaken 
 

Ontdek hoe het Parlement zijn integriteit versterkt, mazen in de wetgeving dicht, en zichzelf en zijn leden beschermt tegen inmenging van buitenaf.

       

Maatschappij 
 

Lees meer over de nieuwe regels voor productveiligheid om de consument beter te beschermen en ze aan te passen aan nieuwe uitdagingen zoals de groene transitie en digitale transformatie.

       

Maatschappij 
 

Energie is de grootste bron van de uitstoot van broeikasgassen in de EU. Lees meer over de EU-oplossingen om meer hernieuwbare energie te gebruiken en de sector koolstofvrij te maken.

       

Veiligheid 
 

Hoewel er geen Europees leger is en defensie uitsluitend een nationaal voorrecht blijft, heeft de EU onlangs grote stappen gezet om de defensiesamenwerking te versterken.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen