Nieuws 

In de kijker 

       

De betrekkingen tussen Iran en de EU zijn de laatste jaren stroef vanwege de voortdurende mensenrechtenschendingen in het land. Het Parlement heeft herhaaldelijk opgeroepen tot meer actie.

Deel deze pagina op Twitter

"We zullen Oekraïne steunen zolang het nodig is", zegt @EP_ForeignAff voorzitter @davidmcallister in een interview in de aanloop van het eerste jaar na de inval van Rusland in Oekraïne ↓

Open het Twitteraccount in een nieuw venster Europarl_NL   , Open het Twitteraccount in een nieuw venster Tweet:  

Laatste video's 

       
(Duur van de video:)  
       
(Duur van de video:)  
       
(Duur van de video:)  
       
(Duur van de video:)  

Zie ook: 

       

Europese zaken 
 

In januari 2022 verkozen de EP-leden hun nieuwe voorzitter, vicevoorzitters en quaestoren. Ontdek via onze infografiek wie werd verkozen voor de belangrijkste functies van het Parlement.

       

Maatschappij 
 

Bekijk onze infografiek en lees hieronder verder hoe Europeanen het gemeentelijke afval, voornamelijk afkomstig van huishoudens, beheren.

       

Maatschappij 
 

Energie is de grootste bron van de uitstoot van broeikasgassen in de EU. Lees meer over de EU-oplossingen om meer hernieuwbare energie te gebruiken en de sector koolstofvrij te maken.

       

Economie 
 

Dankzij de interne markt van de EU kunnen goederen, diensten, kapitaal en mensen vrij bewegen tussen de EU-landen. Hoeveel weet u erover? Doe onze quiz.

       

Europese zaken 
 

Het Europees Parlement biedt zijn beste wensen aan, aan het einde van een jaar dat gekenmerkt werd door vele uitdagingen in de EU.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen