Nieuws 

Featured 

Close-up of hands repairing a mobile phone. ©AdobeStock/Olexandr        

EP-leden zullen nieuwe maatregelen vragen om een cultuur van herstel en hergebruik te stimuleren en om tweedehandsbedrijven en lokale herstellers te steunen.

       

Europese zaken 
 

Ben je tussen 16 - 30 jaar en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote-prijs en wie weet win je financiering om je project verder uit te werken.

       

Maatschappij 
 

De EU neemt vele maatregelen om de coronapandemie en haar impact aan te pakken. Bekijk onze tijdlijn om een goed idee te krijgen per thema.

Deel deze pagina op Twitter

Het Europees Parlement wil maatregelen om een cultuur van herstel en hergebruik te stimuleren, en lokale tweedehand… https://t.co/BfxenzaBB0

Laatste video's 

       
       

Zie ook: 

Beveiligingspatrouille. Foto van Manu Sanchez op Unsplash        

Veiligheid 
 

Europa is sinds 2015 slachtoffer geweest van een aantal terroristische aanslagen. Wie zijn de terroristen? Waarom en hoe gaan ze te werk?

Banner Health TST ©Sewcream/AdobeStock        
Prioriteit 

Prioriteit 
Gezondheidsbeleid in de EU 

Maatschappij 
 

Het doel van het gezondheidsbeleid van de EU is goede gezondheid te bevorderen, bescherming te bieden tegen bedreigende ziektes en de onderlinge strategieën van lidstaten te harmoniseren.

Illustration image of hands in gesture of protection. ©AP images/European Union - EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Sociale inclusie en veiligheid 

Maatschappij 
 

Wat doet de EU ter bevordering van sociale inclusie en veiligheid en ter bestrijding van armoede en werkloosheid? Volg de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Europees sociaal beleid.

De EU-begroting helpt miljoenen studenten, duizenden onderzoekers, steden, bedrijven, regio’s en ngo’s.        

Economie 
 

Hoe wordt de EU gefinancierd en waaraan wordt het geld besteed? Lees verder om de meerjarenbegroting van de EU beter te begrijpen en hoe erover beslist wordt.

Bloemen en woorden 'Ik ben Samuel' aan de Conflans-Sainte-Honorine school ©Bertrand GUAY/AFP        

Veiligheid 
 

Om terrorisme te stoppen, moet terroristen hun toegang tot financiering afgekapt worden en radicalisering en grenscontroles worden aangepakt. Lees meer over het EU-beleid tegen terrorisme.

David-Maria Sassoli verkozen tot voorzitter van het Europees Parlement        

Europese zaken 
 

In juli 2019 verkozen de Parlementsleden hun nieuwe Voorzitter, Vicevoorzitters en Quaestoren. Ontdek wie is verkozen voor de belangrijkste functies van het Parlement.

Infografiek        

Wereld 
 

De EU onderhandelt wereldwijd over verschillende handelsovereenkomsten en deze zijn afhankelijk van goedkeuring door het Europees Parlement. Lees ons overzicht van lopende onderhandelingen.

Arbeiders in een fabriek ©Photocreo Bednarek/AdobeStock        

Economie 
 

De EU bereidt enorme investeringen voor om mensen en bedrijven te steunen nu dat Europa een diepe economische recessie doormaakt door de Covid-19-uitbraak.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen