Nieuws 

Featured 

Deel deze pagina op Twitter

Vrouwen die in de EU werken verdienen gemiddeld 16% minder dan hun mannelijke collega's. Meer informatie 👉… https://t.co/cZqfuWhouP

Zie ook: 

Future of Europe -Top Story and Banner ©AP Images/European Union-EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Toekomst van Europa 

Europese zaken 
 

Van defensie tot economische groei, globalisering en sociaal beleid: lees verder voor de initiatieven waar het Parlement aan heeft gewerkt voor een betere toekomst voor de EU.

Intro: top story Brexit ©AP Images/ European Union-EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Brexit 

Europese zaken 
 

Brexit: volgend op het Britse EU-referendum, hoe zal het land de EU verlaten? Ontdek meer over de rol van het Europees Parlement, van artikel 50 en verder.

Gebouwen in de stad Tehran, Iran        

EP-leden bespreken vandaag de situatie in Iran, na de recente escalatie in het land. Wat heeft geleid tot de huidige stand van zaken en welke rol kan de EU hierin spelen?

Een foto van jongeren voor het Parlement        

Europese zaken 
 

Neem deel aan het EYE2020-evenement in Straatsburg en help samen met andere jonge Europeanen het Europa van de toekomst vorm te geven.

Thumbnails EPLOS video        

Europese zaken 
 

Er is niet alleen een Europees Parlement in Straatsburg, Brussel of Luxemburg - het is dichterbij dan je denkt. Er zijn bureaus in Den Haag en in Brussel, met activiteiten in beide landen.

Video over  de agenda in 2020        

Europese zaken 
 

De EU werkt aan een aantal nieuwe wetsvoorstellen voor betere leefomstandigheden in Europa. Lees verder om te ontdekken wat je kan verwachten in 2020.

Beste wensen van het Europees Parlement        

Europese zaken 
 

Wat een jaar! Van de verkiezingen die veel nieuwe gezichten in het Parlement opleverde tot de verkiezing van de Commissie en het goedkeuren van nieuwe wetgeving – 2019 was een druk jaar.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen