Briefing 
 

EP staat stil bij Internationale Vrouwendag tijdens de plenaire zitting 

Voorzitter Sassoli en de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern spreken maandag de parlementsleden toe ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.

In een vooraf opgenomen videoboodschap over vrouwelijk leiderschap in tijden van COVID-19, zal Jacinda Arnern, premier van Nieuw-Zeeland, haar ervaring delen als politiek leider tijdens een pandemie. Ze zal waarschijnlijk benadrukken dat vrouwen vooraan staan in deze strijd en dat ze moeten worden betrokken bij leiderschap en besluitvorming op alle niveaus om ervoor te zorgen dat het antwoord op die pandemie voor iedereen werkt. EP-voorzitter David Sassoli zal ook een toespraak houden tijdens deze sessie, vlak voor de officiële opening van de plenaire vergadering.


Events op sociale media

Eerder die dag, om 11 uur, zal de voorzitter van de EP-commissie vrouwenrechten Evelyn Reger (S&D, AU) live of Facebook vragen beantwoorden over de huidige stand van zaken op het gebied van gendergelijkheid in de EU en hoe de pandemie de problemen van vrouwen heeft verergerd. Volg de Facebook Live hier.


Om 12.00 uur zal ze live op Instagram in gesprek gaan met Anja Rubik, model en activist uit Polen. Bekijk die Instagram Live hier.


Ceremonie Internationale Vrouwendag: Maandag 8 maart