Nieuws 

Featured 

Deel deze pagina op Twitter

Wat is de meerjarenbegroting van de EU en hoe beïnvloedt het je dagelijkse leven? Bekijk onze video en kom het te w… https://t.co/7vLO71VE7G

Zie ook: 

De EU-begroting helpt miljoenen studenten, duizenden onderzoekers, steden, bedrijven, regio’s en ngo’s.        

Hoe wordt de EU gefinancierd en waaraan wordt het geld besteed? Lees verder om de meerjarenbegroting van de EU beter te begrijpen en hoe erover beslist wordt.

Infografiek        

Wereld 
 

De EU onderhandelt wereldwijd over verschillende handelsovereenkomsten en deze zijn afhankelijk van goedkeuring door het Europees Parlement. Lees ons overzicht van lopende onderhandelingen.

banner        
Prioriteit 

Prioriteit 
Digitale interne markt 

Economie 
 

Hoe creëert Europa een digitale interne markt? Ontdek het werk van het Parlement m.b.t. roamingtarieven, netneutraliteit, innovatie, e-commerce en geoblocking.

Werelddag tegen kanker        

Maatschappij 
 

4 Februari 2020 is de 20ste verjaardag van wereldkankerdag. De bestrijding van kanker is één van de EU-topprioriteiten op het vlak van publieke gezondheidszorg. Ontdek wat de EU doet.

Wat is de Europese Unie?        

Maatschappij 
 

In de EU zijn we verenigd in diversiteit. Bekijk deze video voor meer informatie.

Hoe vertegenwoordigen de Europarlementariërs ons?        

Maatschappij 
 

De EU-burgers kiezen de leden van het Europees Parlement, deze leden vertegenwoordigen hen en behartigen hun belangen zo goed mogelijk.

Wat is het EP?        

Maatschappij 
 

Het Europees Parlement vertegenwoordigt 447 miljoen EU-burgers. Bekijk de video om te leren hoe deze is samengesteld en meer.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen