Nieuws 

Featured 

       

Maatschappij 
 

Ontdek hoe EP-leden de wetgeving rond EU-artificiële intelligentie willen vormgeven - om innovatie te stimuleren maar tegelijk veiligheid en mensenrechten te verzekeren.

       

Maatschappij 
 

De EU neemt vele maatregelen om de coronapandemie en haar impact aan te pakken. Bekijk onze tijdlijn om een goed idee te krijgen per thema.

Deel deze pagina op Twitter

De democratische oppositie in Belarus heeft de #Sacharovprijs 2020 gekregen voor de vrijheid van denken. Meer lezen… https://t.co/CpvCHaM08u

Laatste video's 

       

Zie ook: 

De EU-begroting helpt miljoenen studenten, duizenden onderzoekers, steden, bedrijven, regio’s en ngo’s.        

Economie 
 

Hoe wordt de EU gefinancierd en waaraan wordt het geld besteed? Lees verder om de meerjarenbegroting van de EU beter te begrijpen en hoe erover beslist wordt.

Nu we een steeds groter deel van ons leven online doorbrengen, zegt het Parlement dat nieuwe regels nodig zijn voor digitale dienstverleners. Van online winkelen tot het delen van inhoud via sociale media — de Europarlementariërs hanteren een eenvoudig principe: Als het offline illegaal is, moet het ook online illegaal zijn.        

Platformeconomie heeft voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Lees welke problemen de EU wil oplossen met nieuwe regelgeving en de oplossingen die EP-leden voorstellen.

De finalisten van de Sacharovprijs 2020 voor de vrijheid van denken: De democratische oppositie in Wit-Rusland, Guapinol milieuactivisten en Berta Caceres van Honduras en Monseigneur Najeeb Michaeel        

Maatschappij 
 

De democratische oppositie in Belarus, milieuactivisten van Honduras en de Aartsbisschop van Mosul zijn de finalisten van de Sacharovprijs 2020.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen