Duitse en Franse ministers van Financiën bespreken economie met EP-leden 

 
 
De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (boven) en zijn Franse collega Pierre Moscovici  

Wolfgang Schäuble en Pierre Moscovici, de ministers van Financiën van Duitsland en Frankrijk, hebben op maandag met de Europarlementsleden gesproken over de uitdagingen waar de Europese economie voor staat. De Europese instellingen werken hard aan de maatregelen om de economische groei te doen herleven en het financiële systeem te stabiliseren.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble zei tijdens de zitting dat er geen wondermiddel bestaat om de crisis te bedaren, en dat enkel een "pragmatische aanpak" helpt. Hij voegde er aan toe dat de lidstaten buiten de eurozone ook "een inspanning moeten leveren voor bankentoezicht" om de crisis te kunnen bestrijden. Over Griekenland zei de minister dat het land in de problemen zit door de "vorige Griekse elite" en niet ten gevolge van de bezuinigingsmaatregelen.


Volgens Pierre Moscovici, de Franse minister van Financiën moet de eurozone vervolledigd worden, moet de solidariteit toenemen en moet de democratische geloofwaardigheid versterkt worden. Hij zei dat het besluitvormingsproces in de EU door de jaren heen achteruit is gegaan. Over Griekenland zei hij dat "het land doet wat het kan".


Het Europees Parlement nodigt vaak politieke leiders uit voor een debat in het kader van de economische dialoog met de lidstaten. Het maakt deel uit van het zogenaamde Europees semester om de begrotingsplannen van de lidstaten in het gareel te houden voor ze goedgekeurd worden door de nationale parlementen.