PRISM: leden gaan in debat 

 
 
Debat rechtstreeks  

Woensdagmiddag zal er met de Europese Commissie en de Europese Raad worden gedebatteerd over het Prism programma en wat de invloed hiervan is op de privacy en de grondrechten van Europeanen. Naar verwachting zullen de leden de noodzaak om een hervorming van EU-regels inzake gegevensbescherming benadrukken. Zij zullen donderdag 4 juli stemmen over een resolutie. Het debat is live via onze website te volgen, en je kunt deelnemen aan het gesprek op onze Twitter met de hashtag #PRISM.

Na de bijkomende aantijgingen van het afluisteren van het internet en elektronische communicatie, die vorige week opdoken in de pers, is een team van deskundigen in het leven geroepent om de situatie te helpen verduidelijken. Het Parlement neemt deel aan de samenstelling van deze groep van deskundigen.


Martin Schulz uitte afgelopen vrijdag zijn verbijstering over de beschuldigingen van het bespioneren door Amerikaanse de autoriteiten van EU-faciliteiten in Washington DC en Brussel, en hij eiste een verklaring van de Amerikaanse autoriteiten. Ook uitte hij een waarschuwing van mogelijk ernstige gevolgen voor de EU-Amerikaanse betrekkingen.