Europese burgerprijs: het eren van betrokken Europese burgers 

 
 
Medaille van de prijs  

Het Europees Parlement heeft 47 mensen uit 28 lidstaten de Europese burgerprijs 2015 toegekend voor hun bijdrage aan de Europese samenwerking en de bevordering van gemeenschappelijke waarden. De lijst van de winnaars werd op 3 juni gepubliceerd.

EP ondervoorzitter Sylvie Guillaume en voorzitter van de jury, zei: "De jury van de Europese burgerprijs 2015 heeft de inspanningen van burgers geëerd die zorgen voor gezondheidszorg voor de armsten, voedselhulp, reddingsactiviteiten, solidariteit, onderwijs, de strijd tegen radicalisering en de bescherming van LGBTI-rechten. Europese burgers wier dagelijks werk van essentieel belang is voor de sociale samenhang van onze landen. Ik ben blij dat het Parlement hen kon eren '


De nationale prijsuitreikingen worden gevolgd door een centrale ceremonie in het Europees Parlement in Brussel in oktober.


Sinds 2008 kent het Europees Parlement ieder jaar de Europese burgerprijs toe aan projecten en initiatieven die grensoverschrijdende samenwerking vergemakkelijken of het wederzijds begrip binnen de EU bevorderen.


De prijs, die symbolische waarde heeft, is ook bedoeld om het werk te erkennen van degenen die door middel van hun dagelijkse activiteiten de Europese waarden bevorderen.


Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement

"Ik ben blij dat het Eurpees Parlement Europese burgers kon eren wier dagelijks werk van invloed is op de sociale cohesie van de Unie."