Snapchat: Europese politiek in plaatjes 

 
 
Ontdek het Europees Parlement op Snapchat  

Snapchat groeit snel. Meer dan 100 miljoen mensen gebruiken iedere dag Snapchat om verhalen te bekijken en naar hun vrienden te sturen en de gebeurtenissen wereldwijd te volgen. Aangezien een derde van de Snapchatgebruikers in Europa woont, opende het Europees Parlement in mei 2015 een account om hen de kans te geven meer over de Europese politiek te weten te komen. Al meer dan 15.000 mensen volgen het Europees Parlement op Snapchat. Lees verder voor meer informatie.

Mensen sturen doorgaans op Snapchat foto's en video's met korte teksten, emojis en filters. De meeste gebruikers zijn jonger dan 30 jaar, waarmee het één van de jongste sociale media netwerken is. Voor het Parlement is het een kans om in contact te komen met toekomstige kiezers en ze een idee te geven van dat wat er gaande is in het Parlement.


Berichten van het Parlement op Snapchat

Het Parlement publiceert vooral verhalen op Snapchat. Dit zijn foto's met tekst en korte videoclips om de volgers een glimp te laten opvangen van het leven achter de schermen van het Parlement. Hoe ziet de gang van het Parlement eruit op een drukke commissiedag? Wat kunt u horen wanneer de plenaire in het hemicycle van start gaat?


Kans om te communiceren

Snapchat biedt ook de kans om een gesprek met het Parlement te beginnen. Elke dag ontvangen wij foto's, video's en vragen uit alle hoeken van Europa en de meeste gebruikers krijgen ook een antwoord. Als u Snapchat gebruikt en het Europees Parlement bezoekt, dan kunt u ook ons geofilter aan uw foto toevoegen.

Scan hier de code om het Parlement op Snapchat te volgen.  

Een geofilter is een beeld van het Parlement, dat wordt toegevoegd aan uw foto en uw locatie weergeeft. Het is alleen beschikbaar door een bepaalde locatie te bezoeken.

Geïnteresseerd? U voegt ons door de gebruikersnaam "Europarl" op te zoeken of door het scannen van het spookplaatje.


Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.