Stage bij het Europees Parlement: Meld je aan voor 30 november! 

Bijgewerkt op: 
 
Gecreëerd:   
 

Deel deze pagina: 

Meld je aan voor een Schumanstage bij het Europees Parlement  

Benieuwd naar de dagelijkse werkzaamheden van een internationale, meertalige instelling als het Europees Parlement? Solliciteer en doe praktijkervaring op in de besluitvorming van de EU!

Het Europees Parlement is een belangrijk forum voor politiek debat en besluitvorming op EU-niveau. Parlementsleden worden rechtstreeks verkozen door kiezers uit alle EU-landen om de belangen van burgers te vertegenwoordigen en om ervoor te zorgen dat andere EU-instellingen democratisch werken.


Het stageprogramma van het Parlement biedt kansen om werkervaring op te doen en om een inzicht te krijgen in het dagelijkse werk van een van de Europese instellingen. Universitair afgestudeerden van 18 jaar en ouder kunnen zich aanmelden als stagiair voor een exclusief voorproefje van een carrière bij de EU.

Wanneer kom je in aanmerking voor een Schumanstage? 
  • Je bent 18 jaar of ouder 
  • Je hebt een universitair dipoma 
  • Je hebt niet langer dan twee achtereenvolgende maanden gewerkt binnen een instelling of orgaan van de EU 
  • Je hebt zes maanden voor de start van de stage geen studiebezoek gebracht aan het secretariaat van het Europees Parlement  

Als je je aan wil melden voor een Schumanstage bij het Europees Parlement heb je uiterlijk tot 30 november de mogelijkheid om te solliciteren op één van de vacatures.


Succesvolle sollicanten zullen vanaf 1 maart 2020 tot 31 juli 2020 aan de slag gaan in het Parlement.