Europadag: ontdek de Europese Unie op 9 mei 2021 

Bijgewerkt op: 
 
Gecreëerd:   
 

EU-instellingen openen hun virtuele deuren zodat mensen in de hele EU en daarbuiten meer te weten kunnen komen over de Europese Unie.

Begin de week door te praten met de vicevoorzitters voor communicatie Katarina Barley en Othmar Karas op Facebook en LinkedIn. Je kunt de hele week alles te weten komen over het Europees Parlement en de Conferentie over de toekomst van Europa in interviews met leden van de raad van bestuur, commissievoorzitters en leden van het Europees Parlement.


Bezoek de website voor Europadag voor meer informatie over het Parlement, de Commissie en andere EU-instellingen, en alles over de activiteiten die in de EU en de wereld worden georganiseerd. Bekijk de interactieve kaart om te zien wat er bij jou in de buurt gebeurt.


Breng een virtueel bezoek aan het Europees Parlement, het hoofdkantoor van Berlaymont van de Commissie en andere EU-instellingen. Bezoekers kunnen online games spelen, video's bekijken en hun kennis over de EU in het algemeen testen, evenals over thema’s zoals een groen en digitaal Europa. Met één klik kunnen gebruikers deelnemen aan onlinedebatten over EU-onderwerpen en online-evenementen ontdekken.


Neem een kijkje op het meertalige platform van de Conferentie over de toekomst van Europa, waar je jouw ideeën kunt delen over het vormgeven van de toekomst van de EU. En vergeet niet om deel te nemen aan de officiële aftrap van de Conferentie die op 9 mei live wordt uitgezonden vanuit Straatsburg.