Europadag 2023: Europese eenheid vieren 

 
 

Op 9 mei 2023 viert de Europese Unie Europadag ter gelegenheid van de Schumanverklaring die in 1950 werd ondertekend.

De Schumanverklaring vormde de basis voor de Europese Unie en Europadag biedt de gelegenheid om de verwezenlijkingen en de eenheid van de EU te vieren.

Naar aanleiding hiervan hebben de EU-instellingen en delegaties wereldwijd een reeks activiteiten georganiseerd om mensen de kans te geven meer te weten te komen over de Europese Unie en haar culturele diversiteit te ervaren.

Het Europees Parlement is een belangrijke deelnemer aan de festiviteiten rond Europadag en zijn gebouwen in Brussel, Luxemburg en Straatsburg zullen bezoekers op respectievelijk 6 mei, 9 mei en 13 mei een reeks presentaties, debatten en spelletjes bieden.

De liaisonbureaus van het Parlement nodigen iedereen uit om ook in de andere EU-landen deel te nemen aan evenementen en activiteiten.

Op 9 mei ontvangt Parlementsvoorzitter Roberta Metsola de Duitse kanselier Olaf Scholz om tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Straatsburg met Europarlementariërs te debatteren over de toekomst van Europa. Dit is het tiende debat in de reeks "Dit is Europa", waarin EU-leiders en leden van het Europees Parlement samenkomen om hun standpunten en oplossingen voor de uitdagingen van Europa te bespreken.

De EU zet zich samen in om de meest kritieke problemen van het continent aan te pakken en een betere toekomst voor alle Europeanen te creëren. De evenementen op Europadag tonen de kracht van de democratie en het belang van samenwerking en eenheid om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Bezoek de website van Europadag om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.