Digitale interne markt 
Aanjagen van groei en concurrentievermogen 

Economie  Bijgewerkt op: 
 
Gecreëerd:   

Hoe creëert Europa een digitale interne markt? Ontdek het werk van het Parlement m.b.t. roamingtarieven, netneutraliteit, innovatie, e-commerce en geoblocking.

Nieuwsitems 

       

Goed nieuws voor online shoppers: geen geoblocking meer en doorgeleid worden naar een website in een ander EU-land. De regels die het EP goedkeurde zijn vanaf 3 december van kracht.

       

Elke dag gebruiken 315 miljoen Europeanen het internet. Om te zorgen dat de mogelijkheden van het digitale tijdperk worden benut om groei en werkgelegenheid aan te jagen, presenteerd deCommissie in 2015 de strategie voor de Digitale Eengemaakte markt. Daarnaast bereikten het EP en de Raad een akkoord over een verbod op roaming-kosten in 2017 en gelijke behandeling van alle internetverkeer. Op 25 mei bespreken de leden nieuwe voorstellen van de Commissie om de electronische handel aan te jagen.

       

Kinderen spenderen dagelijks uren online en daardoor komen ze video’s tegen die oproepen tot haat en geweld laten zien. Voor het Parlement is een betere bescherming van minderjarigen één van de voornaamste prioriteiten voor de aanpassing van de richtlijn voor audiovisuele mediadiensten, zegt de cultuurcommissie in haar vandaag aangenomen standpunt. Bekijk de video voor meer informatie.

Video's 

       
(Duur van de video:) 

       
(Duur van de video:) 

       
(Duur van de video:) 

       
(Duur van de video:) 

Nieuwsitems 

       

Netneutraliteit is al lange tijd één van de meest cruciale kwesties rond de toekomstige ontwikkeling van het internet. Het is het principe dat alle online verkeer gelijk wordt behandeld, ongeacht het soort inhoud of de betrokken platforms. De leden debatteren en stemmen op 27 oktober over een ontwerpverordening op het gebied van netneutraliteit na een akkoord met de EU-regeringen na 2 jaar van onderhandelingen. Lees vooruitlopend op de stemming verder over de kwestie.

       

Het einde van de roamingtarieven zou binnen slechts twee jaar realiteit kunnen zijn. De industriecommissie keurde in juli een akkoord met de Raad en de Commissie goed. De prijzen moeten volgend jaar dalen en vanaf 15 juni 2017 moet een gesprek of het live kijken naar een voetbalwedstrijd op een mobiele telefoon in het buitenland evenveel kosten als thuis. Lees verder voor meer details.

Video's 

       
(Duur van de video:)