Klimaatverandering 
Dringende maatregelen nodig voor aanpak klimaatverandering 

Maatschappij  Bijgewerkt op: 
 
Gecreëerd:   

Lees wat het Europees Parlement doet om de klimaatverandering aan te pakken - misschien wel de grootste uitdaging van onze tijd.

Nieuwsitems 

Drijvende ijsschotsen - Foto van Ezra Comeau-Jeffrey auf Unsplash        

De aanpak van klimaatverandering is een prioriteit van het Europees Parlement. Kom meer te weten over hoe de EU en het Parlement zich daarvoor inspannen.

Video's 

Nieuwsitems 

 Foto van Venetië dat al weken onder water staat ©123RF/European Union–EP        

De EU moet de langetermijndoelstelling voor klimaat aanpassen in 2020. Het Parlement wil ambitieuzere doelstellingen, maar willen de EU-landen klimaatneutraliteit bereiken vóór 2050?

Persberichten 

Video's 

       
(Duur van de video:) 

       
(Duur van de video:) 

       
(Duur van de video:) 

Nieuwsitems 

Nieuwsitems 

Giovanni La Via        

Vijftien leden woonden vorige week de klimaattop in Parijs bij om het ambitieuze standpunt van het Parlement over klimaatverandering te verdedigen. Een internationaal en historisch akkoord werd zaterdagavond tussen de 196 partijen bereikt. We vroegen het hoofd van de EP-delegatie, Giovanni La Via, welke invloed dit zal hebben op het toekomstige wetgevende werk van het Parlement.

ceremonie        

Hooggeplaatste gasten, plechtige toespraken en een warm applaus. Dit alles was aanwezig op dinsdagmiddag tijdens de ceremonie rondom de historische stemming in het Parlement voor ratificatie van het klimaatakkoord van Parijs en de ondertekening die de weg vrijmaakt voor de inwerkingtreding.

Video's 

       
(Duur van de video:)