
Sociaal beleid speelt een belangrijke rol in alle levensfasen; van de wieg tot aan het pensioen. Kom meer te weten over EU-wetgeving en waar het Parlement aan werkt.
Sociaal beleid speelt een belangrijke rol in alle levensfasen; van de wieg tot aan het pensioen. Kom meer te weten over EU-wetgeving en waar het Parlement aan werkt.
Jeugdwerkloosheid blijft een belangrijk punt in Europa. Ontdek welke maatregelen de EU heeft genomen om daarbij te helpen.
Jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud die de maatschappij willen verbeteren, kunnen zich registreren bij het Europees Solidariteitskorps.
Gendergerelateerd en huiselijk geweld komt nog steeds veel voor in Europa en treft vooral vrouwen en meisjes. De EU neemt maatregelen om er een einde aan te maken.
Het Parlement heeft het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering geactualiseerd, waardoor het toegankelijker en beter aangepast is aan het aanpakken van mondiale crises.
De EU draagt bij aan de verbetering van de volksgezondheid door middel van financiering en wetgeving over een breed scala aan onderwerpen, zoals voedsel, ziekten, schone lucht en meer.
EU-financiering zal regio's helpen herstellen van de COVID-crisis, terwijl de ongelijkheden worden verkleind, de regio’s groener worden en er banen worden gecreëerd.
Het verbeterde programma van het Europees Sociaal Fonds richt zich op de bestrijding van kinderarmoede en jeugdwerkloosheid in Europa.
Ontdek hoe de EU de rechten van werknemers en de arbeidsomstandigheden in Europa verbetert; van werktijden en ouderschapsverlof tot gezondheid en veiligheid op het werk.
Demografische veranderingen kunnen een grote uitdaging vormen voor de EU. Het Europees Parlement heeft de oorzaken en mogelijke oplossingen rond deze kwestie onderzocht.
De EP-leden hebben dinsdag groen licht gegeven voor de editie 2021-2027 van Erasmus+, het vlaggenschipprogramma van de EU voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport.
Het Parlement heeft nieuwe regels goedgekeurd om ervoor te zorgen dat de minimumlonen in de EU een fatsoenlijke levensstandaard garanderen. Lees er hier meer over.
Ontdek het nieuwe Erasmus + -programma, van een groter budget tot meer kansen voor kansarmen.
De EU wil een rechtvaardige energietransitie. Ontdek hoe het Sociaal Klimaatfonds mensen wil helpen die het meest zijn blootgesteld aan energiearmoede.
De EU biedt lidstaten bijkomende financiële steun om banen en werknemers te beschermen die getroffen zijn door de coronavirus-pandemie.
Nieuwe EU-regels voor wegvervoer moeten een einde maken aan concurrentievervalsing in de sector, terwijl ze betere werkomstandigheden voorzien voor chauffeurs. Meer lezen.
Het Parlement wil gedetacheerde werknemers beschermen en oneerlijke concurrentie een halt toeroepen.
Werknemers die tijdelijk gedetacheerd worden in een ander EU-land moeten gelijk loon krijgen voor gelijk werk op dezelfde plaats. Die regels keurde het Parlement dinsdag goed.
Het Parlement wil dat alle werknemers duidelijk worden geïnformeerd over hun arbeidsomstandigheden en -verplichtingen.
De EU wil tegen 2020 75 procent van mensen tussen de 20-64 jaar oud werkgelegenheid bieden. Ontdek hoe de EU zich inzet voor werkloosheid en armoedebestrijding.
Ontdek hoe nieuwe EU-regels de arbeidsrechten van medewerkers binnen de kluseconomie zullen verbeteren en hoe ze arbeidsomstandigheden zullen bevorderen.
Na de eindstemming vandaag zullen jongeren in staat zijn om te werken als vrijwilliger in een EU-solidariteitsstelsel.
Jeugdwerkloosheid blijft een punt van grote bezorgdheid in de nasleep van de coronacrisis. Ontdek meer over een EU-initiatief om jongeren te helpen bij het zoeken naar een baan.
Vrouwen op de arbeidsmarkt in de EU verdienen gemiddeld 13% minder dan mannen. Ontdek hoe deze loonkloof berekend wordt en de redenen voor dit verschil.
Vandaag zijn meer dan 200 miljoen meisjes en vrouwen slachtoffer van vrouwelijke genitale verminking. In welke landen komt het voor? Wat zijn de redenen? Wat zijn de gevolgen?
Het Europees Parlement heeft nieuwe regels aangenomen om ouders en verzorgers in staat te stellen hun werk en privéleven beter te combineren.
Het Parlement dringt aan op EU-regels tegen pesterijen en seksuele intimidatie op het werk en online. Lees verder voor meer informatie over de voorgestelde maatregelen.
Elk jaar vraagt het Europees Parlement in het kader van de Internationale Vrouwendag aandacht voor een specifiek onderwerp. Dit jaar hebben we besloten om licht te werpen op economisch empowerment van vrouwen. Bekijk de infografiek om te zien waar we moeten werken aan verbetering.
Ontdek hoe de EU en het Europees Parlement strijden voor vrouwenrechten en de bevordering van gelijkheid tussen vrouwen en mannen op het werk, in de politiek en nog vele andere gebieden.
Rampenbeheersing: verbetering van de responscapaciteit in noodsituaties
De Europese toegankelijkheidswet zorgt ervoor dat meer producten en diensten toegankelijk gemaakt worden voor ouderen en mindervaliden. Bekijk onze video voor meer informatie.
Door de vergrijzing van de beroepsbevolking en de nieuwe risico's voor de gezondheid op de werkplek, stijgt langdurig ziekteverzuim. Het EP wil hier iets aan doen.
Het Parlement heeft nieuwe regels goedgekeurd om de kwaliteit en voorziening van drinkwater te verbeteren en het weggooien van plastic waterflessen te verminderen.
Het nieuw EU-programma wil de EU-zorgsystemen versterken om in de toekomst beter te reageren op grensoverschrijdende bedreigingen voor de publieke gezondheid zoals de Covid-19-pandemie.
In navolging van de aanbevelingen van het Parlement heeft de Europese Commissie een ambitieuze strategie inzake handicaps voor de periode na 2020 aangenomen.