Veiligheid
Prioriteiten
Producten voor deze categorie

Het Parlement heeft nieuwe wetten aangenomen die de EU-cyberveiligheid in belangrijke sectoren verbeteren. Ontdek hoe ze u zullen beschermen.

Hoewel er geen Europees leger is en defensie uitsluitend een nationaal voorrecht blijft, heeft de EU onlangs grote stappen gezet om de defensiesamenwerking te versterken.

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne heeft aangetoond dat de EU haar defensiestrategie moet verbeteren en de wapenproductie moet versnellen. Ontdek hoe.

Schengen, de paspoortvrije zone van de EU, omvat 27 landen. Lees verder om te weten te komen welke landen al lid zijn en wie waarschijnlijk de volgende is.

Het paspoortvrije reisgebied van de EU, ook bekend als het Schengengebied, is een van de meest tastbare resultaten van de Europese integratie. Kom meer te weten in onze gids.

Om terrorisme te stoppen, moet terroristen hun toegang tot financiering afgekapt worden en radicalisering en grenscontroles worden aangepakt. Lees meer over het EU-beleid tegen terrorisme.

Het Parlement steunt meer bevoegdheden voor Europol om terrorisme en misdaad te bestrijden, nu Europol voor nieuwe uitdagingen staat als gevolg van de pandemie en de digitale transformatie.

Het Europees Parlement wil meer steun voor Oekraïne en strengere sancties tegen Rusland na de invasie van het land.

Radicalisering vormt een toenemende grensoverschrijdende bedreiging. Maar wat is het, wat zijn de oorzaken, en wat doet de EU om het te voorkomen?

Europa is sinds 2015 slachtoffer geweest van een aantal terroristische aanslagen. Wie zijn de terroristen? Waarom en hoe gaan ze te werk?

In 2019 werden er in de EU steeds minder aanslagen gepleegd en vielen daarbij beduidend minder doden. In de grafiek ziet u hoe jihadistisch terrorisme zich sinds 2014 heeft ontwikkeld.

Het Parlement keurde nieuwe regels goed die internetbedrijven dwingen om terrorismepropaganda binnen een uur na kennisgeving te verwijderen.