Abdullah II, de koning van Jordanië spreekt EP-leden toe 

 
 

De koning van Jordanië benadrukte het belang van vrede in het Midden-Oosten tijdens zijn toespraak voor EP-leden op woensdag in Straatsburg.

De koning van Jordanië spreekt het Europees Parlement toe  

“De gevolgen van wat er in het Midden-Oosten gebeurt, kunnen overal in de wereld gevoeld worden,” zei koning Abdullah II ibn Al-Hussein over het belang van stabiliteit in het Midden-Oosten en de mogelijke gevolgen van conflicten in de regio. Dit was de zesde keer dat hij op bezoek kwam in het Europees Parlement.


Hij verwees naar het Israëlisch-Palestijns conflict, recente spanningen tussen Iran en de VS, de huidige crisis in Syrië en de situatie in Libië. Hij benadrukte ook het belang van hoop en mogelijkheden te bieden aan jongeren in de regio.


“Mijn vader, wijlen koning Hussein, heeft me geleerd dat het vredesproces de moelijke weg is, maar wel de juiste weg. En een moeilijke weg bewandel je best samen met vrienden zoals jullie en de mensen van Europa. Op die manier kunnen we een toekomst creëren waar onze bevolking en de hele wereld naar verlangt en verdient,” zei hij.

Als antwoord aan koning Abdullah zei Parlementsvoorzitter David Sassoli: “Ik denk dat de recente gebeurtenissen van dit jaar het belang benadrukken van het werk dat ons samen te wachten staat”.