Samenstelling van het nieuwe Europees Parlement (peiling tot 15 april 2019).  

Vandaag verschijnt de vierde - en laatste - reeks peilingen, gebaseerd op een gemiddelde van nationale peilingen, over de mogelijke samenstelling van het volgende Parlement met 751 zetels.

Het Europees Parlement heeft de nieuwe set peilingen gepubliceerd die een beeld geven van de mogelijke nieuwe samenstelling van het Parlement na de Europese verkiezingen van eind mei. Deze peilingen zijn gebaseerd op data van peilingen die in de 28 verschillende lidstaten gepubliceerd werden tot 15 april 2019. Data van betrouwbare peilingen door nationale peilingsbureaus in de lidstaten werd in opdracht van het Europees Parlement verzameld en samengevoegd door Kantar Public.

De gegevens uit de vorige peiling (27 maart 2019) werden aangevuld met peilingen uit het Verenigd Koninkrijk om zo een vergelijking mogelijk te maken op basis van de Britse deelname aan de verkiezingen.

In het Europees Parlement zitten verschillende partijen samen in een fractie. Partijen zijn tot een reeds bestaande politieke fractie gerekend wanneer ze nu al deel uitmaken of verbonden zijn met een Europese politieke partij. Alle nieuwe politieke partijen en bewegingen die hun intenties nog niet hebben uitgesproken om aan te sluiten bij een politieke fractie, zijn opgenomen in de categorie 'andere' ('other').

Alle data kan gedownload worden via het 'Persdossier Verkiezingen'.

De Europese Verkiezingen vinden plaats van 23 tot 26 mei 2019.