Media-accreditatie voor de Europese verkiezingen van 2019 geopend 

Persbericht 
 
 

Journalisten kunnen vanaf nu een speciale accreditatie aanvragen om de Europese verkiezingen live te volgen vanuit het Europees Parlement

Journalisten die de verkiezingsdagen in het Europees Parlement willen bijwonen, moeten online een accreditatie-verzoek indienen. Deze speciale accreditatie geldt niet alleen voor de verkiezingsavond van 26 mei, maar voor de gehele periode van 23 tot en met 27 mei.

Alle journalisten, inclusief journalisten met interinstitutionele accreditatie, moeten online een accreditatie-verzoek indienen.

Om in aanmerking te komen voor accreditatie op voorhand dient u uiterlijk 13 mei online een verzoek in te dienen met de volgende documenten:

  • foto in formaat identiteitskaart (d.w.z. portret, jpeg-formaat, +/- 100 kB)
  • nummer identiteitsdocument en vervaldatum (identiteitsdocument, paspoort of rijbewijs)
  • een kopie van uw perskaart of een brief van uw hoofdredacteur waarin uw taken als journalist in het Europees Parlement worden beschreven.

Om lange wachttijden op zondag 26 mei te voorkomen, kunnen de speciale verkiezingsbadges al vanaf 20 mei worden opgehaald in het Bureau Media accreditatie van het Europees Parlement in Brussel:

Paul-Henri Spaak-gebouw, Pers/bezoekersingang, PHS -1C029.

Openingsuren Bureau voor Media-accreditatie Brussel:

  • Maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei 08:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag 25 mei 10:00 - 18:00 uur
  • Zondag 26 mei 10:00 - 23:00 uur

Bijkomende informatie over de online accreditatie

Accreditatie verzoeken voor de Europese verkiezingen moeten worden ingediend via onze online registratiewebsite (accreditatie "korte termijn" voor de dagen waarop toegang tot het Parlement nodig is).

Deze nieuwe registratie methode, die ook na de verkiezingen zal worden gebruikt, maakt de registratie procedure sneller en eenvoudiger en biedt een betere bescherming van persoonsgegevens.

Eens dat een journalist in het systeem is geregistreerd is het niet meer nodig om bij iedere nieuwe accreditatie aanvraag opnieuw gegevens in te voeren. Journalisten kunnen zelf hun gegevens bijwerken, de vereiste documenten voor accreditatie uploaden, en indien gewenst hun registratie beëindigen.

Voorlopig kunnen alleen aanvragen voor korte termijn accreditatie online worden ingediend.

Het Europees Parlement verleent media accreditatie aan journalisten, filmploegen en fotografen die voldoen aan de voorwaarden zoals uiteengezet in de regels.

Parkeren

Een beperkt aantal parkeerplaatsen is beschikbaar in de parkeergarage. Een parkeerplaats kan aangevraagd worden via het opmerkingenveld van het online registratieformulier. De plaatsen worden toegekend op volgorde van ontvangst van de verzoeken (first-come first-served).

Toegang tot de parkeergarage via de noordelijke ingang (via de Belliardstraat en de Ardennestraat).