Europadag 2022: Het Europees Parlement opent zijn deuren voor burgers 

Persbericht 
 
 

Van 7 to 15 mei openen de EU-instellingen hun deuren - fysiek en op afstand - voor bezoekers om meer te leren over hoe de EU werkt.

In het kader van Europadag op 9 mei organiseren de EU-instellingen een brede waaier aan activiteiten, online en ter plaatse, in de EU-lidstaten en over de hele wereld. Het Europees Parlement verwelkomt burgers in haar gebouwen in Brussel (7 mei), Luxemburg (9 mei) en Straatsburg (15 mei).

Volg evenementen online en ter plaatse om te begrijpen wat de EU doet om Europa veiliger, groener, gezonder, digitaler en veerkrachtiger te maken. De bezoekers zullen ook worden uitgenodigd om deel te nemen aan het debat over de resultaten van de Conferentie over de Toekomst van Europa . De conferentie wordt officieel afgesloten op 9 mei in Straatsburg met een ceremonie in het Europees Parlement. De voorzitters van het Parlement, de Raad en de Commissie zullen deelnemen aan deze ceremonie.


Het gedetailleerde programma van alle activiteiten georganiseerd door het Europees Parlement voor Europadag 2022 kan u hier vinden.


Alle informatie over Europadag 2022 en de activiteiten die door alle EU-instellingen en in de lidstaten worden georganiseerd, is beschikbaar op een speciaal platform voor Europadag .


Achtergrond


Europadag wordt elk jaar op of rond 9 mei gevierd ter herdenking van een toespraak van de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Robert Schuman, op 9 mei 1950, die het jaar daarop leidde tot de oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de voorloper werd van de Europese Unie van vandaag.