Contactpersonen media 

Contactgegevens van de persdiensten van het Europees Parlement, de Voorzitter en de fracties en contactgegevens in verband met audiovisuele ondersteuning en faciliteiten.

Persdienst van het Parlement 

De persdienst van het Europees Parlement verstrekt journalisten correcte en objectieve informatie over de werkzaamheden van het Parlement en biedt praktische en technische ondersteuning.  Onze persvoorlichters staan klaar om mediaprofessionals meer uitleg te geven over specifieke dossiers in verband met de wetgevingsagenda van het Parlement. Ook voor informatie in verband met het audiovisuele aanbod kunt u bij hen terecht.

Persdienst van de Voorzitter 

Het communicatieteam van de Voorzitter van het Europees Parlement behandelt alle pers- en mediakwesties die rechtstreeks te maken hebben met de Voorzitter.

Persdienst van de fracties 

Elke fractie van het Europees Parlement heeft een persdienst die informatie verstrekt over de activiteiten van de fractie en verzoeken van de media behandelt.

Audiovisuele ondersteuning en diensten 

Het Europees Parlement biedt ondersteuning aan mediaprofessionals die verslag uitbrengen over de parlementaire activiteiten, alsook inhoud en technische faciliteiten voor video, radio, multimedia en fotoproductie. Ons aanbod, dat beschikbaar is in het Multimediacentrum, bestaat uit een mix van live-evenementen, nieuwssamenvattingen van EP-activiteiten, illustratieve archiefbeelden en berichtgeving over belangrijke evenementen.

 

Afdeling Woordvoering van het Europees Parlement 

Persvoorlichters Nederlands