Huidige taal: NL - Nederlands  
 

Wat Europa voor mij doet 

 
 

Een innovatieve website en de EP Citizens’ app die de concrete impact van de EU op de individuele burgers en lokale gemeenschappen in ons dagelijks leven aantonen.

 

De interactieve, meertalige website is gemaakt door de Onderzoeksdienst van het Europees Parlement en bevat honderden makkelijk leesbare, korte voorbeelden (één pagina lang) van de invloed die de EU heeft op het leven van individuele burgers. Gebruikers kunnen gemakkelijk specifieke informatie vinden over wat de EU doet voor hun regio, beroep of favoriete vrijetijdsbesteding.

Per locatie

Er zijn ongeveer 1800 pagina´s beschikbaar om te lezen en delen. Deze kunnen tevens worden gebruikt als webpagina´s of in de vorm van PDF-bestanden. De artikelen op de site zijn verdeeld in drie categorieën. In de eerste categorie, genaamd ´in mijn regio´, kunnen gebruikers een plaats selecteren, bijvoorbeeld de regio waarin zij wonen of werken. Hier kunnen zij zien hoe Europa aanwezig is in hun dorp, stad of regio. Dit onderdeel van de website behandelt meer dan 1400 locaties in de hele EU.

Voor jou persoonlijk

Het tweede onderdeel van de website, genaamd ´in mijn leven´, laat de gebruikers kiezen uit 400 korte artikelen over wat zij persoonlijk belangrijk vinden. Het gaat hier over vragen als ´hoe beïnvloedt de EU families, gezondheidszorg, hobby´s, reizen, veiligheid, consumentenbescherming en sociale rechten?´ ´Hoe ondersteunt de EU mensen in hun professionele leven - van imkers tot buschauffeurs en brouwers?´ ´Wat heeft de EU gedaan voor onze favoriete vrijetijdsbestedingen, zoals sport, muziek of tv-kijken?´ Op al deze vragen vindt men hier antwoord. Deze sectie bevat ook een serie podcasts, beschikbaar in een toenemend aantal talen.

In de toekomst

Het derde en laatste onderdeel van de website, genaamd ´in detail´, bevat langere achtergrondinformatie over de resultaten van de huidige parlementaire termijn en de verwachtingen voor de toekomst. Hierbij gaat extra aandacht uit naar de zorgen van burgers en hun verwachtingen van de EU.

Citizen´s App

Met deze app kunnen Europese burgers ontdekken wat de EU voor hen doet, heeft gedaan in het verleden en in de toekomst nog zal doen. De app kan worden doorzocht, gedeeld en gepersonaliseerd en is beschikbaar in 24 talen. De app is gratis te downloaden in de App store en via Google Play.