Pers 

verfijnen 

Plenaire vergadering  
 

The websites and apps of public administrations, hospitals, courts and other public sector bodies will have to be made accessible to everyone, under new EU-wide rules approved by the European Parliament on Wednesday. The web accessibility directive, already agreed by Parliament and Council, should make it easier for disabled and elderly people to access data and services on the internet, e.g. to file a tax declaration, apply for an allowance, pay fees or enrol at university.

Plenaire vergadering  
 

Het Europees Parlement roept de Turkse autoriteiten op journalisten vrij te laten die vastzitten zonder enige vorm van bewijs dat ze iets strafbaars hebben gedaan. Sinds de mislukte staatsgreep van 15 juli zijn er minstens 100 journalisten en schrijvers opgepakt, zijn de perskaarten van 330 journalisten ingenomen en hebben meer dan 150 mediaorganisaties gedwongen de deuren moeten sluiten. Dit heeft er onder meer toe geleid dat meer dan 2300 mensen hun baan verloren.

Plenaire vergadering  
 

Het Europees Parlement heeft op woensdag een actieplan gepresenteerd voor het terugdringen van georganiseerde misdaad, corruptie en witwaspraktijken in de periode 2014-2019. Inbeslagname van financiële activa en het afknijpen van inkomsten van criminele organisaties staan boven aan de lijst. In het jaar 2013 waren er bijna 4000 internationale criminele organisaties in de EU actief.

Aanvullende informatie 

Wekelijkse agenda:Volgende gebeurtenissen 

september 2023 - oktober 2023 
Kies een dag  
 1.  
  Persconferenties  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 0A50 
 2.  
  Bijzondere evenementen  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 0A50 
 3. Agenda van de voorzitter  
       
 

Media-accreditatie 

Journalisten, fotografen en audiovisuele ploegen moeten een accreditatie (en in sommige gevallen een opnamevergunning) aanvragen om in het Europees Parlement te mogen werken.

Veelgestelde vragen 

Hoe werken leden van het Europees Parlement, hoeveel verdienen zij en wat zijn de kosten die zij maken? Antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen over de werkmethodes en exploitatiekosten van het Parlement vindt u in deze sectie.

Neem contact met ons op 

De persdienst van het Europees Parlement beschikt over een team van persattachés die tot taak hebben journalisten te assisteren en hen te voorzien van informatie over het werk en de besluiten in de commissies en de plenaire vergadering.