Pers 

verfijnen 

Plenaire vergadering  
 

Er zijn hardere maatregelen nodig om werkloosheid onder jonge mensen te bestrijden, stelde het Parlement op donderdag. In een resolutie - aangenomen met 502 stemmen voor, 112 tegen en 22 onthoudingen - wordt onder meer aangedrongen op minimumnormen voor stages en fatsoenlijk loon. Daarnaast moet in toekomstige EU-begrotingen meer financiering worden vrijgespeeld voor werkgelegenheid-gerelateerde programma’s.

Plenaire vergadering  
ECON  
 

Banken moeten het risico van faillissement zelf dragen en kunnen niet langer bij de belastingbetaler aankloppen om ze uit de problemen te helpen. Dat vloeit voort uit een pakket van drie maatregelen waarmee het Parlement dinsdag instemde. Twee gaan over herstructurering en afwikkeling van banken in de problemen. De derde garandeert dat banken, en niet de belastingbetaler, instaan voor deposito's onder de €100.000 in het geval van een 'bankrun'.

Plenaire vergadering  
 

The websites and apps of public administrations, hospitals, courts and other public sector bodies will have to be made accessible to everyone, under new EU-wide rules approved by the European Parliament on Wednesday. The web accessibility directive, already agreed by Parliament and Council, should make it easier for disabled and elderly people to access data and services on the internet, e.g. to file a tax declaration, apply for an allowance, pay fees or enrol at university.

Plenaire vergadering  
ITRE  
 

Een lidstaat die geconfronteerd wordt met een ernstig gastekort, kan de hulp van de buurlanden inroepen om zo de gastoevoer te verzekeren. Dat zegt het EP in nieuwe samenwerkingsregels.

Aanvullende informatie 

Wekelijkse agenda:Volgende gebeurtenissen 

maart 2023 - april 2023 
Kies een dag  
 1.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Altiero Spinelli, 1G-3 
 2.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q2 
 3.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 1A002 
 4.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Jòzsef Antall, 2Q2 
 5.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Jòzsef Antall, 6Q2 
 6.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 3C050 
 7.  
  Parlementaire commissies  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q1 
       
 

Media-accreditatie 

Journalisten, fotografen en audiovisuele ploegen moeten een accreditatie (en in sommige gevallen een opnamevergunning) aanvragen om in het Europees Parlement te mogen werken.

Veelgestelde vragen 

Hoe werken leden van het Europees Parlement, hoeveel verdienen zij en wat zijn de kosten die zij maken? Antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen over de werkmethodes en exploitatiekosten van het Parlement vindt u in deze sectie.

Neem contact met ons op 

De persdienst van het Europees Parlement beschikt over een team van persattachés die tot taak hebben journalisten te assisteren en hen te voorzien van informatie over het werk en de besluiten in de commissies en de plenaire vergadering.