Știri
Priorități
Selecție

UE dispune de instrumente prin care să-și protejeze valorile și bugetul atunci când există riscul unei încălcări într-unul din statele membre. Aflați cum funcționează aceste mecanisme.

Instrumentul anti-coerciție va fi noua metodă a UE de a lupta contra amenințărilor economice și restricțiilor comerciale neloiale din partea statelor din afara Uniunii.

Au fost anunțate nominalizările la Premiul Saharov 2023 pentru libertate de gândire - distincția Parlamentului European pentru drepturile omului.

Numărul eurodeputaților va crește în 2024 pentru a reflecta schimbările demografice petrecute în UE de la alegerile din 2019.

Criza energetică și prețurile crescute la electricitate au relevat nevoia unei reforme a pieței energiei din UE. Ce solicită Parlamentul?

Deputații europeni au adoptat noi reguli pentru a proteja consumatorii de datorii provenite de la cărți de credit și descoperiri de cont.

Comunicat de presă
Materii prime critice: asigurarea aprovizionării și a suveranității UE
Joi, PE și-a adoptat poziția cu privire la creșterea aprovizionării cu materii prime strategice, crucială pentru a asigura tranziția UE către un viitor durabil, digital și suveran.
Cele mai recente comunicate de presă
Ultimele materiale video




Consultați și:

Deputații europeni doresc ca Europa să fie mai puțin dependentă de importul de materii prime critice pentru industriile strategice.

Emisiile de la avioane și vapoare sunt în creștere, iar UE dorește să atingă neutralitatea CO2 până în 2050. Citiți despre măsurile preconizate de UE pentru reducerea emisiilor.

Descoperiți noile reguli privind siguranța produselor și cum vor întări acestea protecția consumatorilor în contextul noilor provocări aduse de tranziția verde și de transformarea digitală.

În ultimele luni a fost adoptat un set de reforme ample care vizează consolidarea integrității, independenței și răspunderii, protejând în același timp mandatul liber al eurodeputaților.

Pactul Verde este răspunsul UE la criza climatică în desfășurare. Aflați mai multe despre foaia de parcurs pentru o Europă climatic neutră.

Apa curată este esențială pentru oameni și pentru ecosisteme sănătoase. Aflați ce fac UE și Parlamentul European pentru protejarea apelor.

Parlamentul a aprobat noi legi pentru întărirea securității cibernetice în sectoarele cheie din UE. Aflați cum vă vor proteja noile reguli.

Calitatea aerului ne afectează sănătatea. Parlamentul European luptă pentru reguli mai stricte care să limiteze poluarea.

Războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei a subliniat nevoia unei strategii de apărare mai solide pentru UE și accelerarea producției de arme. Aflați mai multe detalii.

Nu există o armată europeană, iar apărarea rămâne o competență națională exclusivă. În contextul actual, UE a luat măsuri de stimulare a cooperării în domeniul apărării.

Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate pentru Parlamentul European. În cele ce urmează găsiți detalii despre soluțiile la care lucrează UE și Parlamentul.