Știri 

Featured 

Andrei Saharov și soția sa, Jelena Bonner © Yury Rost.        

Afaceri UE 
 

Aflați care sunt nominalizările pentru Premiul Saharov pentru libertatea de gândire al Parlamentului European anul acesta.

Distribuiți această pagină pe Twitter

Ce s-a întâmplat în plen: ▪️ Brexit ▪️ președintele BCE ▪️ fonduri pentru cercetare și tineret ▪️ spriijn financi… https://t.co/puKH03tVqd

Consultați și: 

 ©Sergei Venyavsky/Getty Images        

Afaceri UE 
 

Regizorul ucrainean Oleg Sențov este laureatul din 2018 al Premiului Saharov pentru libertatea de gândire. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la Strasbourg pe 25 octombrie.

cover picture for international women's day        

Societate 
 

Femeile trebuie să joace un rol important în politică. Aflați mai multe despre femeile din Parlamentul European din infograficul de mai jos.

Image by Alexandre Gonçalves da Rocha from Pixabay        

Economie 
 

Lumea este din ce în ce mai interconectată datorită globalizării. Aflați cum valorifică UE și Parlamentul European oportunitățile oferite de aceasta.

© European Union 2019 -EP        

Securitate 
 

Numărul de atacuri teroriste și cel al victimelor acestora au scăzut semnificativ în UE: în 2018 au murit 13 persoane, prin comparație cu 62 în 2017.

Banner: Hearings of commissioners-designate        
Prioritate 

Prioritate 
Comisarii desemnați 

Afaceri UE 
 

Comisarii nu își pot prelua mandatul fără aprobarea Parlamentului. Acesta își exercită puterea de control democratic organizând audieri publice în care examinează candidații.

Noile norme va sprijini persoanele care își caută un loc de muncă într-un alt stat membru UE   © AP Images/European Union - EP.        

Societate 
 

Aflați cum funcționează coordonarea sistemelor de securitate socială la nivelul UE și cum dorește Parlamentul să îmbunătățească acest proces.

Notificare e-mail 

Abonați-vă pentru a primi noutăți despre subiectele dvs. preferate