Limba afișată: RO - română  

Îmbunătățirea bunăstării animalelor în timpul transportului 

În urma eșuării unei nave ce transporta oi în largul coastelor României, deputații vor dezbate asupra modalităților de a proteja mai bine animalele transportate către țări din afara UE.

Deputații vor discuta marți alături de președinția finlandeză și de Comisie, despre acțiuni care trebuie luate atât la nivelul UE, cât și la nivel național pentru a îmbunătăți siguranța și bunăstarea animalelor transportate către țări terțe. Dezbaterea vine ca urmare a accidentului din 24 noiembrie, când o navă de transport de mărfuri care se îndrepta spre Arabia Saudită a eșuat lângă portul românesc Midia, ducând la decesul majorității celor 14.600 de oi aflate la bord.


Background


În februarie 2019, Parlamentul European a cerut statelor membre ale UE să asigure o mai bună protecție a animalelor în timpul transportului. În rezoluție, deputații au criticat condițiile precare din timpul transportului maritim și au solicitat autorităților naționale să intensifice inspecțiile, să se asigure că navele lor sunt întreținute corespunzător și să adapteze porturile la cerințele privind bunăstarea animalelor.


Deputații au insistat, de asemenea, că, dacă normele de transport din țările din afara UE nu sunt aliniate cu cele ale UE și aplicate în mod corespunzător, transportul animalelor vii către aceste țări ar trebui interzis.Dezbatere: marți, 17 decembrie

Procedură: declarații ale Consiliului și Comisiei