Limba afișată: RO - română  
Informare 
 

Eurodeputații vor discuta prioritățile Președinției germane cu Angela Merkel  

Parlamentul va dezbate miercuri după-amiază alături de cancelarul german Angela Merkel strategia și obiectivele principale ale Președinției germane în următoarele șase luni.

Angela Merkel va fi prezentă la ședința plenară din Bruxelles, prima sa deplasare externă de la începutul pandemiei, și se va adresa eurodeputaților în jurul orei locale 14:15 (15:15 ora României). Declarația va fi urmată de intervenții ale Ursulei von der Leyen și ale liderilor grupurilor politice.

Sub motto-ul „Împreună pentru redresarea Europei”, Președinția germană a Consiliului se va axa pe redresarea economică în urma pandemiei de COVID-19, inclusiv încheierea acordurilor pentru planul de redresare și următorul buget pe termen lung al UE (cadrul financiar multianual - CFM). După ce liderii UE vor ajunge la un acord privind următorul CFM, negocierile cu Parlamentul vor putea începe. Eurodeputații trebuie să își dea consimțământul cu privire la CFM.

Pe lângă depășirea consecințelor pandemiei, Președinția germană intenționează să finalizeze condițiile viitoarei relații a UE cu Regatul Unit și să intensifice negocierile privind schimbările climatice, digitalizarea și rolul Europei în lume.

Dezbatere: miercuri, 8 iulie

Procedură: declarații ale Consiliului și Comisiei