Reforma protecției datelor în UE: de ce este importantă 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Parlamentul European lucrează în momentul de față asupra unor reguli care doresc siguranța datelor personale © BELGA_IMAGEBROKER  

Protecția vieții private este o îngrijorare majoră a multor europeni în epoca telefoanelor inteligente și a rețelelor sociale. Parlamentul European lucrează în momentul de față asupra unor reguli care doresc siguranța datelor personale ale europenilor atât online cât și offline. Urmăriți în direct seminarul din 14-15 mai, care reunește deputaţi europeni și experți în domeniu!

Comisia pentru libertăți civile își pregătește poziția asupra unui pachet legislativ care va înlocui legislația în vigoare, ce datează din 1995. Reforma regulilor include dreptul la ștergerea datelor, necesitatea unui consimțământ explicit pentru folosirea datelor personale și cerința la adresa companiilor de a explica politicile proprii de protecție a datelor.


Un sondaj recent Eurobarometru arată că 70% din europeni sunt îngrijorați de faptul că datele lor personale ar putea fi folosite neadecvat de către companii. Numai 26% din participanții la sondaj au spus că au controlul complet asupra informațiilor publicate pe rețelele sociale. 18% din persoanele care cumpără online simt că au controlul datelor lor personale.


Pentru a afla mai multe despre legislația UE în domeniul protecției datelor, consultați dosarul nostru. Participați la dezbatere pe Twitter cu #EUdataP!