Expoziția Premiului Nobel pentru Pace la Parlamentarium: galerie foto 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Premiul Nobel pentru Pace acordat anul trecut Uniunii Europene se află acum în centrul pentru vizitatori al Parlamentului European din Bruxelles. În inaugurarea expoziției, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a amintit că „prestigiosul cadou este pentru noi toți, pentru ca noi să trăim în UE într-o epocă a păcii pe un continent care a fost prea mult timp un continent al războiului, al urii, al rasismului, al xenofobiei, al antisemitismului“.

Președintele Schulz a mulțumit Comitetului pentru Premiul Nobel pentru Pace, spunând că „decizia nu a fost una ușoară, dar a fost minunată, subliniind unul din cei mai importanți pași istorici făcuți vreodată de națiunile continentului nostru: crearea acestei Uniuni Europene a păcii, care trebuie să fie și o uniune a solidarității, justiției sociale și coeziunii, în care țările și națiunile lucrează împreună, în loc să fie una împotriva celeilalte“.


Medalia și diploma se află expuse la Parlamentarium până pe 6 octombrie. Pentru mai multe detalii despre expoziție, faceți click pe link-ul din dreapta paginii.