Audieri noi și noua Comisie Europeană 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Audierile comisarilor desemnați continuă săptămâna viitoare la Strasbourg.  

Audierile comisarilor desemnați continuă săptămâna viitoare la Strasbourg. Deputații europeni îi vor audia pe Violeta Bulc, comisar desemnat pentru transport, și Maroš Šefčovič...

În urma retragerii comisarului desemnat Alenka Bratušek, propusă vicepreședinte cu portofoliul uniunea energetică, președintele Comisiei a făcut o schimbare de portofolii.


Pe 20 octombrie, de la 19.00 CET, vor fi audiați următorii comisari:


  • Maroš Šefčovič, propus vicepreședinte și responsabil cu uniunea energetică, va fi audiat în comisiile pentru mediu și industrie, cercetare și energie.

  • Violeta Bulc, comisar desemnat pentru transport, va fi audiată în comisia pentru transport.

Audierile vor fi transmise în direct pe site-ul nostru.


Înainte să își poată prelua mandatul, comisarii desemnați trebuie să participe la o audiere de trei ore la Parlamentul European. În cadrul acesteia, deputații europeni evaluează competența și expertiza candidaților în domeniul portofoliului fiecăruia.


Audierile sunt evaluate de comisiile parlamentare și Conferința Președinților (președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice).


#EPhearings2014 online


Faceți clic aici pentru un rezumat al evenimentelor pe Storify, care include comentarii, clipuri video și știrile cele mai importante de pe Twitter.


Pentru mai multe informații despre audieri, faceți clic pe legăturile din dreapta paginii. Pentru a urmări reacțiile online ale grupurilor politice referitoare la audieri, faceți clic pe PPES&DCREALDEGUE/NGLVerzi/ALE.


Puteți urmări știrile despre comisarii desemnați și opiniile grupurilor politice pe Twitter.


Ați pierdut o audiere? Citiți rezumatele noastre Storify și căutați știrile pe rețelele de socializare cu #EPhearings2014!


Noua Comisie Europeană


Pe 22 octombrie este programată în plen o dezbatere înaintea căreia președintele ales Jean-Claude Juncker va prezenta noua Comisie Europeană și programul de lucru al acesteia.


În aceeași zi este programat votul Parlamentului de aprobare sau respingere a Comisiei Europene ca întreg. Dacă este aprobat, noul colegiu își va începe mandatul de cinci ani pe 1 noiembrie.