Snapchat: Politica europeană în imagini  

 
 

Distribuiți această pagină: 

Parlamentul European pe Snapchat  

Lansat în 2011, Snapchat s-a dezvoltat rapid. Peste 100 de milioane de utilizatori folosesc Snapchat în fiecare zi pentru a urmări și a trimite povestiri prietenilor și pentru a urmări evenimente din întreaga lume. O treime dintre utilizatorii Snapchat se află în Europa. Pentru a le oferi posibilitatea de a cunoaște o parte din politicile europene, Parlamentul și-a deschis un cont în luna mai 2015. Peste 15.000 de persoane urmăresc Parlamentul pe Snapchat.

Fotografiile și clipurile video îmbogățite cu texte scurte, emoticoane și filtre sunt ingredientele de bază ale Snapchat. Majoritatea utilizatorilor au mai puțin de 30 de ani, ceea ce-i permite acestei aplicații de partajare a imaginilor să fie una dintre cele mai tinere rețele de socializare. Pentru Parlament aceasta este o șansă de a fi mai aproape de viitorii săi alegători pentru prima dată și de a le oferi acestora perspective asupra activității Parlamentului.

Ce publică Parlamentul European pe Snapchat?

Parlamentul publică pe Snapchat articole, reprezentate prin imagini cu text sau clipuri video mai scurte de 10 secunde. Echipa încearcă să arate publicului ce se întâmplă în spatele scenei vieții de zi cu zi a Parlamentului. Cum arată coridorul Parlamentului într-o zi de activitate intensă pentru comisii? Ce se poate auzi atunci când în hemiciclu începe ședința plenară?

Snapchat este, de asemenea, o posibilitate de a începe o conversație cu Parlamentul. În fiecare zi primim imagini, clipuri video și întrebări din întreaga Europă, majoritatea utilizatorilor primind, de asemenea, un răspuns.

Dacă aveți Snapchat și vizitați Parlamentul European la Bruxelles sau Strasbourg, puteți adăuga geo-filtrul nostru pe poză. Un geo-filtru este o imagine a Parlamentului, care este adăugată la imaginea dumneavoastră si marchează locația. Dar acesta este disponibil doar pentru un anumit loc.

Dacă v-am trezit curiozitatea, adăugați-ne pe Snapchat cu numele de utilizator „europarl” sau scanați imaginea fantomei.

Scanați imaginea pentru a ne urmări pe Snapchat