Trenul legislativ: un instrument digital care urmărește propunerile de lege 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Progresele înregistrate în domeniul locurilor de muncă, creșterii economice, investițiilor și economiei digitale au făcut parte din promisiunile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care au fost prezentate Parlamentului după alegerile din 2014. Parlamentul trebuie să se asigure că aceste promisiuni sunt păstrate. Monitorizarea modului în care a evoluat planul în 10 puncte prezentat de Jean-Claude Juncker este mai ușoară cu trenul legislativ.

Dar ce este acest tren legislativ? Este un instrument digital care urmează fiecare act legislativ propus, evoluția sa și în ce stare se află acesta în acest moment.


Ales de Parlament în fruntea Comisiei Europene ca urmare a rezultatului din 2014 de la alegerile europarlamentare, Juncker și-a stabilit agenda politică pentru mandatul său de cinci ani (2014-2019) în toamna acelui an. Dumnealui a prezentat un set de orientări politice axate pe zece domenii, care au dus / ar trebui să conducă la o acțiune într-o serie de domenii în care Parlamentul European a solicitat anterior noi propuneri legislative sau alte acțiuni din partea Comisiei.


Mersul trenului legislativ

 

Orarul trenului nostru legislativ arată că fiecare călătorie începe în momentul în care Parlamentul European începe să lucreze la o parte dintr-un act legislativ. De asemenea, puteți vedea ce legi sunt blocate și unde s-au împotmolit. Dacă apăsați pe un vagon, puteți afla toate detaliile despre dosar, cărui pachet îi aparține, alte priorități la care este conectat (dacă ele există), care este raportorul sau care sunt raportorii, precum și o animație pe care puteți face click.


Aplicația nu monitorizează întreaga legislație a UE și nici toate subiectele dezbătute și votate în PE. Este limitată la elementele identificate în cadrul programului de lucru al președintelui Comisiei Europene.

Infografic