Terorismul: Răspunsul Parlamentului European pentru o Uniune Europeană mai sigură 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Amenințarea teroristă a crescut în ultimii ani și este probabil să rămână o provocare în multe țări în 2017. Potrivit Europol, în următoarele luni grupuri care acționează în rețele sau „lupi singuratici” ar putea încerca să comită noi atacuri teroriste, iar o înfrângere militară sau de slăbire a ISIS ar duce la un număr crescut de luptători străini care călătoresc înapoi în UE din Siria sau Irak.

Urmăriți videoclipul nostru pentru a afla mai multe și citiți mai departe o trecere în revistă a principalelor propuneri pentru a lupta împotriva terorismului.

Directiva privind combaterea terorismului a fost elaborată în urma atacurilor din noiembrie 2015, de la Paris, și are ca scop combaterea fenomenului celor care vor să se alăture teroriștilor sau a luptătorilor străini care revin în UE, precum și fenomenul așa-numiților „lupi singuratici”.


Un alt obiectiv al acestei directive, care urmează să fie votată în plen, în februarie, este de a îmbunătăți asistența acordată victimelor terorismului. Urmăriți videoclipul nostru de mai sus pentru a vedea modul în care asociația franceză FENVAC ajută supraviețuitorii atacurilor.


Noi reguli de introducere a unor controale obligatorii ale cetățenilor UE la frontierele externe, și nu numai ale resortisanților țărilor terțe, așa cum se întâmplă în prezent, sunt de asemenea în curs de pregătire. Acest lucru ar contribui la îmbunătățirea securității prin urmărirea mișcărilor luptătorilor străini, dintre care mulți sunt europeni. Parlamentul a ajuns la un acord cu miniștrii UE în decembrie anul trecut; acordul de acum are nevoie să fie aprobat în mod oficial de către Parlamentul European și de Consiliu.


În lunile următoare, deputații europeni vor vota, de asemenea, cu privire la noi propuneri, în scopul de a consolida lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, de a partaja înregistrările penale pentru non-cetățenii UE și pentru a controla mai bine utilizarea și achiziționarea de arme de foc.


Verificați articolele noastre pentru a afla mai multe despre răspunsul Parlamentului la amenințarea teroristă.