Ce s-a întâmplat în plen: viitorul Europei, Brexit, energia curată, președinția UE

Viitorul Europei, influența propagandei rusești, obiective noi privind energia regenerabilă: ce s-a întâmplat în prima perioadă de sesiune din 2018 a Parlamentului.

De la plastic la pescuitul cu impulsuri electrice: 5 numere de la Strasbourg

Făcând față provocărilor viitorului

 

Vorbind Parlamentului despre viitorul Europei miercuri, premierul irlandez Leo Varadkar a declarat: „Pe baza realizărilor din trecut, avem un apetit reînnoit pentru a face față provocărilor viitorului”. De asemenea, dumnealui a vorbit despre modul în care „poporul irlandez este profund recunoscător pentru sprijinul ferm al acestui Parlament” pe durata negocierilor Brexit.

 

Cea mai dificilă parte a negocierilor Brexit abia urmează

 

Într-o dezbatere, marți, deputații europeni au avertizat Regatul Unit să nu trateze cu ușurință acordul de tranziție în cadrul negocierilor Brexit în curs de desfășurare. De asemenea, au cerut țării să clarifice ceea ce așteaptă de la relația sa viitoare cu UE.

 

Controlul mai strict al exportului de tehnologii de spionaj

 

Deputații europeni au aprobat, miercuri, planurile de extindere a controalelor exportului UE de produse cu dublă utilizare ce pot fi folosite atât în ​​scopuri militare, cât și în scopuri civile. Instrumentele de supraveghere cibernetică produse în scopuri civile în Europa nu ar trebui să poată fi folosite în alt fel, pentru a spiona oamenii, au afirmat deputații europeni.

Parlamentul solicită un control mai strict al exporturilor de tehnologii de spionaj

Stimularea energiei regenerabile

 

Tot miercuri, deputații europeni au votat în favoarea introducerii unor obiective obligatorii UE pentru o îmbunătățire cu 35% a eficienței energetice. În plus, până în 2030, cel puțin 35% din mixul energetic total ar trebui să provină din surse regenerabile. De asemenea, deputații europeni au convenit să interzică utilizarea uleiului de palmier în biocarburanți începând cu 2021. Citiți articolul nostru pentru a afla mai multe despre pachetul de legi privind energia curată.

 

O nouă președinție a Consiliului

 

Deputații europeni au discutat despre prioritățile președinției bulgare a Consiliului în cadrul unei dezbateri cu prim-ministrul Boiko Borissov în dimineața zilei de miercuri. Migrația, combaterea corupției, protecția mediului, provocările în domeniul statului de drept și justiția socială au fost evidențiate ca domenii în care sunt necesare în continuare eforturi comune.

 

Reducerea finanțării teroriste

 

Parlamentul este gata să înceapă negocierile cu Consiliul privind o nouă lege care să abordeze finanțarea terorismului și a crimei organizate. Noile norme ar facilita înghețarea și confiscarea activelor infractorilor în întreaga UE.

 

Confruntarea cu propaganda de la Kremlin

 

Instrumentele de propagandă din Rusia sunt susținute cu o finanțare de 1 miliard de euro, au subliniat eurodeputații într-o dezbatere, miercuri. Aceștia au subliniat, de asemenea, necesitatea ameliorării rezistenței UE la scurgerile de informații orchestrate de Kremlin, la știrile false, campaniile de dezinformare și atacurile cibernetice.

 

Combaterea șomajului în rândul tinerilor

 

Un raport adoptat de Parlament joi solicită noi îmbunătățiri ale inițiativei UE privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor pentru a ajuta tinerii să-și găsească un loc de muncă.

Deputații cer abordări inovatoare pentru ocupare tinerilor

Reducerea impactului schimbărilor climatice asupra femeilor

 

Femeile sunt afectate mai mult decât bărbații de catastrofele naturale. Deputații europeni doresc să ia măsuri pentru a aborda riscurile care afectează mai ales femeile mai sărace. În cursul zilei de marți, Parlamentul a adoptat un raport privind egalitatea de gen și justiția climatică, invitând instituțiile UE să țină cont de impactul diferit al schimbărilor climatice asupra femeilor în elaborarea noii legislații.

Noi norme UE privind modul în care se pescuiește, unde și când pot fi capturați peștii

Marți, membrii au votat în favoarea noilor reguli privind pescuitul pentru a limita capturile de stocuri vulnerabile, cum ar fi peștii tineri, pentru a interzice pescuitul electric și pentru a permite o mai mare flexibilitate regională pescarilor.

Detalii

Descoperiți Parlamentul pe rețelele de socializare