Săptămâna la Parlament: statul de drept în Polonia, Brexit, pregătirile pentru sesiunea plenară 

 
 

Distribuiți această pagină: 

În această săptămână, deputații votează privind statul de drept în Polonia, organizează o audiere privind drepturile cetățenilor după Brexit și se pregătesc pentru plenul lunii februarie.

Săptămâna la Parlament: statul de drept în Polonia, Brexit, pregătirile pentru sesiunea plenară  

Statul de drept și democrația în Polonia

 

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne votează luni o rezoluție privind situația statului de drept și a democrației în Polonia, ca urmare a propunerii Comisiei de decizie a Consiliului privind stabilirea unui risc clar de încălcare gravă a statului de drept.

 

Audiere publică privind drepturile cetățenilor după Brexit

 

Comisiile parlamentare pentru libertăți civile, petiții și ocuparea forței de muncă organizează o audiere publică joi pentru a examina și evalua situația drepturilor cetățenilor după Brexit.

 

Pregătiri pentru plenul lunii februarie

 

Deputații europeni se pregătesc pentru perioada de sesiune a lunii februarie. Săptămâna aceasta vom publica articole despre dezbaterile Parlamentului privind:  

 

  • sistemul de comercializare a cotelor de emisii: deputații europeni vor vota cu privire la reforma pieței carbonului din UE care va duce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40% până în 2030

 

  • blocarea geografică: reguli pentru a pune capăt discriminării clienților online pe baza naționalității și a locului de reședință

 

  • componența Parlamentului European: după Brexit, Parlamentul va propune o redistribuire a numărului de deputați pentru următoarea legislatură.