Săptămâna la Parlament: România, Balcanii de Vest, cercetarea și inovarea 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Săptămâna aceasta, eurodeputații vor dezbate viitorul Europei cu prim-ministrul danez și vor evalua progresul înregistrat de către țările din Balcanii de Vest privind integrarea europeană.

Sesiunea plenară

Miercuri, prim-ministrul danez, Lars Løkke Rasmussen, va discuta cu eurodeputații despre viitorul Europei.

Joi, deputații europeni vor evalua progresul înregistrat de către Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Albania, Kosovo și Muntenegru privind posibila aderare la UE.

În aceeași zi, Parlamentul va vota asupra condițiilor conform cărora guvernele pot reintroduce temporar controale la frontierele interne în spațiul Schengen.

De asemenea, va avea loc și votul asupra numirii lui Andrea Enria în funcția de președinte al Consiliului de supraveghere a BCE, organul de supraveghere bancară al UE.

În comisii

Luni, Comisia Europeană va prezenta în comisia pentru libertăți civile de la Parlament raportul său privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare. În raport se arată că România a înregistrat un regres în ceea ce privește independența sistemului judiciar, reforma justiției și combaterea corupției la nivel înalt. Puteți urmări prezentarea în direct și pe Twitter.


Miercuri, în cadrul comisiei pentru afaceri economice și monetare va avea loc o dezbatere despre politica monetară a zonei euro cu președintele BCE, Mario Draghi.

Marți, comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară va vota asupra normelor care au ca obiectiv îmbunătățirea accesului public la studiile utilizate de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) în cadrul evaluării riscurilor privind siguranța alimentară.

În aceeași zi, la Parlament va avea loc o conferință despre impactul cercetării și inovării din UE asupra vieții de zi cu zi a europenilor.