Audierile de marți ale comisarilor desemnați: Dombrovskis, Vestager, Timmermans și Wojciechowski 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Marți, 8 octombrie, comisiile parlamentare vor audia trei vicepreședinți desemnați executivi pentru noua Comisie Europeană.

Marți vor fi audiați Dombrovskis, Vestager și Timmermans  

Marți, 8 octombrie, comisiile parlamentare vor audia trei vicepreședinți desemnați executivi pentru noua Comisie Europeană: Valdis Dombrovskis (Letonia), Margrethe Vestager (Danemarca) și Frans Timmermans (Olanda).

În urma audierii din 1 octombrie a comisarului desemnat pentru agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), deputații europeni au cerul acestuia să răspundă la câteva întrebări scrise suplimentare și l-au invitat la o reluare a audierii. Aceasta se va derula marți, 8 octombrie, de la 11.00 CET și va dura o oră și jumătate.

Înainte ca Parlamentul European să poată vota asupra Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, comisiile parlamentare vor evalua pregătirea comisarilor desemnați.

Fiecare comisar desemnat este invitat la o audiere publică de trei ore, transmisă în direct, în cadrul comisiei sau comisiilor responsabile cu portofoliul propus. Audierile se vor desfășura în perioada 30 septembrie - 8 octombrie.

Aflați mai multe despre procedura audierilor.


Audierile de marți, 8 octombrie:  

Margrethe Vestager (Danemarca) 
description Vicepreședinte desemnat executiv - O Europă pregătită pentru era digitală