Parlamentul alege noua Comisie Europeană (infografic) 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

După ce au evaluat comisarii desemnați, deputații au votat la 27 noiembrie pentru a alege Comisia Ursula von der Leyen. Acest lucru permite instituției să își preia mandatul la 1 decembrie.

Parlamentul a ales noua Comisie Europeană  

461 de deputați au votat în favoarea noii Comisii, 157 împotrivă și 89 s-au abținut.


Vorbind în plen, președinta aleasă Ursula von der Leyen a spus: „Suntem pregătiți și, mai important decât atât, Europa este pregătită. Mesajul meu este simplu: să trecem la lucru!”


„Dacă ne vom face bine munca, Europa va fi în 2050 primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, va fi o putere principală în sectorul digital, va fi economia care va gestiona cel mai bine echilibrul între piață și aspectul social. Sarcina nu este ușoară, dar împreună vom reuși”, a adăugat dumneaei.


Votul în plen a încheiat lunga procedură de examinare atentă de către Parlamentul European a echipei de comisari propuse. Scopul este de a garanta că organul executiv al UE are legitimitate democratică pentru a acționa în interesul europenilor.


Deputații au ales-o pe Ursula von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei în iulie. Apoi, de la sfârșitul lunii septembrie până la jumătatea lunii noiembrie, comisiile parlamentare au organizat audieri cu fiecare dintre candidați pentru a evalua capacitatea acestora pentru posturile propuse.


Pe 21 noiembrie, liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului, David Sassoli, au convenit că procesul de examinare a fost finalizat, prin urmare Parlamentul a fost gata să voteze în plen.


Noua Comisie își va începe activitatea pe 1 decembrie. Consultați infograficul nostru pentru detalii despre comisari și responsabilitățile acestora.

Noua comisie europeană