Parlamentul în România 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Parlamentul European nu se află doar la Strasbourg, Bruxelles sau Luxemburg; de fapt este mai aproape decât credeți. Există un birou în București și activități pe tot teritoriul României.

Să zicem că sunteți un tânăr elev interesat de ceea ce se întâmplă în Europa, un profesor care caută materiale despre UE pentru a-și pregăti cursurile, un activist care vrea să știe ce face Parlamentul pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, sau pur și simplu doriți să vă implicați ca voluntar alături de alți români care vă împărtășesc interesele.

Birourile de legătură ale Parlamentui din 35 de orașe europene vă pot oferi toate cele de mai sus și multe altele. Acestea informează despre Parlament și UE, organizează evenimente și dezbateri și construiesc rețele de oameni și organizații care doresc să modeleze viitorul Europei. Urmăriți videoclipul nostru și citiți mai departe.

Pentru dumneavoastră, în țara dumneavoastră, în limba dumneavoastră

Sute de mii de oameni s-au unit în cadrul a mii de activități pentru a comunica despre alegerile europene din 2019, iar această comunitate continuă pe impreuna-in.eu, unde vă puteți înscrie. Birourile Parlamentului susțin voluntarii și activitățile lor sau organizează direct întâlniri, dezbateri sau formări offline și online. Fiți la curent cu ce face biroul din România urmărind pagina de Facebook.

Tinerii europeni în centrul atenției

Birourile de Legătură susțin și activitățile pan-europene pentru tineri:


  • evenimentul tineretului european reunește mii de tineri care împărtășesc idei despre viitorul Europei. Următoarea reuniune va fi la Strasbourg în perioada 29-30 mai 2020
  • Euroscola oferă tinerilor care se reunesc la Strasbourg o simulare pentru a se angaja în negocieri, dezbateri în hemiciclu, vot și adoptarea rezoluțiilor ca și cum ar fi adevărați eurodeputați. Există aproximativ 20 de sesiuni Euroscola pe an la Strasbourg, care atrag aproximativ 10.000 de tineri anual
  • EPAS (programul ambasadorilor școlari) oferă studenților din învățământul gimnazial și profesional șansa de a afla despre UE și drepturile lor. La sfârșitul lunii octombrie 2019, existau 3.411 profesori și 21.450 de studenți implicați activ, din 1.500 de școli certificate provenind din 27 de state membre (toate cu excepția Regatului Unit).

Birourile Parlamentului colaborează și cu presa din țara lor și, desigur, cu eurodeputații, alături de care se angajează în dezbateri și alte activități.


Vizitați, experimentați și descoperiți


Când vă aflați în Berlin, Helsinki, Ljubljana, Copenhaga și foarte curând la Talinn, vizitați „Europa Experience” pentru a descoperi printr-o expoziție interactivă cum se iau deciziile la nivel european. Pentru vizitatorii de la Bruxelles, adresa este Parlamentarium, iar la Strasbourg Parlamentariumul Simone Veil.