Tinerii pentru viitorul Europei: înregistrați-vă pentru EYE2020 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Participă la evenimentul EYE2020 de la Strasburg și ajută la modelarea viitorului Europei alături de alți tineri europeni.

Participa la evenimentul EYE2020 de la Strasburg și ajută la modelarea viitorului Europei alături de alți tineri europeni.  

EYE 2020 s-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Noua dată va fi comunicată ulterior.

Ești tânăr și pasionat de climă, de oportunități pentru tineri sau de viitorul Europei? Înregistrează-te pentru EYE2020.

La fiecare doi ani, mii de tineri europeni se reunesc la Strasbourg în cadrul Evenimentului tineretului european (EYE) pentru a-și împărtăși ideile pentru viitorul Europei. EYE oferă tinerilor o șansă de a-și face vocea auzită în democrația europeană. Aproape 9.000 de europeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani își vor împărtăși ideile despre viitorul Europei și le vor dezbate cu eurodeputații.

Anul acesta va avea loc a patra ediție a evenimentului, pe 29-30 mai, la Strasbourg. Tema e „Viitorul este acum”, iar în program se află clima, migrația, Brexit, educația, tehnologia și sănătatea. Programul va include activități sportive și un eveniment special pentru tinerii jurnaliști.


Ideile prezentate în cadrul evenimentului vor fi reunite într-un raport și împărtășite cu eurodeputații. Cele mai importante idei vor fi prezentate și discutate cu comisiile parlamentare în timpul „ședințelor de tineret” din toamna anului 2020.

Cum te înregistrezi

Înregistrează-te în perioada 10 ianuarie - 29 februarie 2020. Nu trebuie decât să reunești un grup de minim 10 participanți și să completezi formularul online.

Evenimentul este deschis tuturor europenilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Participarea este gratuită, dar participanții trebuie să acopere propriile costuri de transport, cazare și masă.

Concurs foto pe Instagram

Participă la concursul nostru de fotografie pe Instagram și poți câștiga o invitație la EYE.

Distribuie o fotografie cu sloganul „Viitorul este acum”, etichetează @europeanparlament, @ep_eye și adăugă hashtag-ul #eye2020. Spune-ne care este cel mai important lucru pentru tine și pe ce crezi că ar trebui să se concentreze UE. Aici ai câteva exemple care te pot inspira.

Vom alege patru câștigători și un al cincilea câștigător va fi ales dintre cele mai apreciate fotografii republicate pe contul Parlamentului. Toți cei cinci câștigători vor fi invitați la EYE2020, la Strasbourg.

Concursul se desfășoară între 10 ianuarie și 2 martie 2020. Ai mai multe informații despre reguli pe pagina de Instagram a EYE și pe cea a Parlamentului European.