Săptămâna la Parlament: biodiversitatea, polenizatorii, audierile pentru noul Ombudsman European  

 
 

Distribuiți această pagină: 

Deputații vor vota o foaie de parcurs UE pentru combaterea declinului albinelor și obiective ambițioase pentru biodiversitate și vor examina candidații pentru funcția de Ombudsman European.

Săptămâna la Parlament: biodiversitatea, polenizatorii, audierile pentru noul Ombudsman European  

Luni, președintele Parlamentului European, David Sassoli, se află la Madrid pentru deschiderea conferinței ONU privind schimbările climatice COP25. În plen, săptămâna trecută, eurodeputații au declarat urgența climatică și au solicitat eforturi sporite pentru ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050.


Înainte de Convenția ONU COP15 privind biodiversitatea, care va avea loc în China anul viitor, comisia pentru mediu de la Parlamentul European va vota marți o rezoluție prin care solicită obiective obligatorii la nivel mondial și o strategie UE privind biodiversitatea.


Albinele și alți polenizatori sunt esențiali pentru sistemul ecologic. Deputații lucrează la o foaie de parcurs a UE care să abordeze declinul lor în UE și care să crească gradul de sensibilizare a publicului cu referire la această problemă. Comisia pentru mediu va vota marți o rezoluție prin care se solicită acțiune în domeniu.


Tot marți, comisia pentru petiții va organiza audieri publice cu cei cinci candidați pentru Ombudsmanul UE. Cei cinci candidați sunt: Giuseppe Fortunato (Italia), Julia Laffranque (Estonia), Nils Muižnieks (Letonia), Cecilia Wikström (Suedia) și Emily O´Reilly (Irlanda).


În prima sa apariție în calitate de președintă al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde va participa luni la reuniunea periodică de dialog monetar în cadrul comisiei parlamentare pentru afaceri economice și monetare. În centrul dezbaterii va fi politica monetară a BCE, inclusiv procesul decizional privind stabilirea ratelor.