Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2021  

 
 

Distribuiți această pagină: 

Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2021  

Ai între 16 și 30 de ani și lucrezi la un proiect cu o dimensiune europeană? Candidează la Premiul Charlemagne 2021 și câștigă fonduri pentru a-l dezvolta.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat în fiecare an proiectelor europene cu o puternică dimensiune UE realizate de tineri. Pentru ediția din 2021 a premiului te poți înregistra între 9 noiembrie și 1 februarie 2021.


Premiul

Dintre cele 27 de proiecte nominalizate de juriile naționale din fiecare țară a UE se aleg trei proiecte câștigătoare. Primul premiu este de 7500 EUR, al doilea de 5000 EUR și al treilea de 2500 EUR. Dacă situația o va permite, la ceremonia de decernare din 30 septembrie vor fi invitați la Aachen, în Germania, toți cei 27 de laureați naționali.


Regulile

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • să promoveze înțelegerea europeană și internațională;
  • să favorizeze dezvoltarea unui sentiment comun de identitate și integrare europeană;
  • să servească drept model pentru tinerii din Europa;
  • să ofere exemple concrete de europeni care trăiesc împreună ca o singură comunitate.

Aflați mai multe informații pe site-ul premiului.

Dacă ai întrebări ne poți contacta la: ECYP2021@EP.europa.eu.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni - ediția 2020

Din cauza pandemiei, ceremonia de decernare a premiilor, prevăzută în mai 2020, nu a putut avea loc. Juriile naționale și-au ales câștigătorii, dar laureații europeni nu sunt încă cunoscuți. Laureații europeni vor fi anunțați la Aachen, astfel încât atât câștigătorii din 2020, cât și cei din 2021 vor primi premiile în 2021.

În 2019, premiul principal a fost decernat emisiunii italiene de radio pentru studenți și tineri profesioniști „Europhonica IT”. Premiul al doilea a fost acordat proiectului finlandez „Cetățenia ta europeană”, care oferă tinerilor finlandezi modalități de a afla mai multe despre procesul decizional al UE și despre diversele culturi europene. Premiul al treilea a fost acordat organizației „Musulmani împotriva antisemitismului” din Austria. Află mai multe despre laureați aici.

Platforme de socializare

Participă la discuții pe platformele de socializare folosind hashtagul # ECYP2021.

Calendarul 
  • Termenul-limită de depunere a candidaturilor: 22 februarie 2021 
  • Selecția câștigătorilor naționali: până la 30 martie 2021 
  • Ceremonia de decernare de la Aachen: 30 septembrie 2021