Imigrația: o provocare comună 
Ce face Parlamentul în domeniul azilului, frontierelor externe și migrației 

Societate  Data actualizării: 
 
Creat:   

Provocarea migrației: cum abordează UE sosirea solicitanților de azil și migranților care sosesc în Europa? Aflați ce face Parlamentul în domeniul azilului, frontierelor externe și migrație.

Distribuiți această pagină: 

Articole 

       

Migrația aduce provocări și oportunități pentru Europa. Aflați cum gestionează UE deplasările refugiaților și azilul.

       

Criza migrației a adus la lumină deficiențele sistemului european de azil, obligând UE să ia măsuri. La rândul său, Parlamentul a reacționat.

       

În ultimii ani, Europa a trebuit să facă față celei mai grave provocări migratorii de la cel de Al Doilea Război Mondial. Citiți în continuare pentru a afla mai multe.

Materiale video 

       
(Durata înregistrării video:) 

Articole 

       

În 2016 1,2 milioane de persoane au solicitat azil în UE. Aflați mai multe despre rolul Parlamentului European în integrarea refugiaților.

Materiale video 

Articole 

       

Problema Siriei și criza umanitară au dominat ordinea de zi a Parlamentului. În prezent, Turcia găzduiește peste 2,5 milioane de refugiați sirieni înregistrați. În ianuarie, eurodeputații au cerut statelor UE să ofere cele 3 miliarde euro pentru refugiații din Turcia. Pe măsură ce UE caută o mai bună abordare a crizei, două delegații de eurodeputați, de la comisiile pentru libertăți civile și buget, merg în Turcia săptămâna aceasta pentru a evalua situația pe teren.