Distribuiți această pagină: 

Articole 

Articole 

©UNHCR/Achilleas Zavallis        

Migrația aduce provocări și oportunități pentru Europa. Aflați cum gestionează UE deplasările refugiaților și azilul.

 ©UNHCR/Achilleas Zavallis        

În ultimii ani, UE a trebuit să reacționeze la cea mai gravă provocare în domeniul migrației de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Citiți în continuare pentru a afla mai multe.

Garda greacă de coastă din Grecia se apropie de o barcă cu 43 de refugiați sirieni în Marea Mediterană © UNHCR/Andrew McConnell.        

Provocarea migrației a scos la iveală deficiențe în sistemul european de azil, obligând Uniunea Europeană să acționeze. Aflați care este reacția Parlamentului la această situație.

Integrarea refugiaților în Europa - fotografie a unei refugiate într-o sală de clasă cu copilul ei        

În 2016 1,2 milioane de persoane au solicitat azil în UE. Aflați mai multe despre rolul Parlamentului European în integrarea refugiaților.

150 de refugiați în drum spre Austria. Am făcut această fotografie când s-au oprit pentru un popas. ©Tibi Szabados/"Csak" egy Gyerek ("Only" a child).        

Europa se confruntă cu un flux semnificativ de migranți: sute de mii de oameni fug din țara lor, victime ale războiului, sărăciei și traficanților, pentru promisiunea unei vieți mai bune în Europa. Reacția UE la această tragedie este în centrul atenției, iar Parlamentul a cerut un răspuns mai coordonat.

Articole 

Eurodeputatele Kashetu Kyenge și Roberta Metsola, co-autoarele unui amplu raport privind migrația, răspund îngrijorărilor legate de trimiterea refugiaților înapoi în Turcia și de alte chestiuni.
       

Criza imigrației a devenit o problemă politică majoră în multe țări membre UE. Autoarele raportului referitor la situația din Mediterana și la necesitatea unei abordări globale a migrației de către UE, eurodeputata italiană Kashetu Kyenge (S&D) și eurodeputata malteză Roberta Metsola (PPE) au răspuns la întrebările fanilor Parlamentului pe Facebook. Urmăriți clipul video și dezbaterea din plen, marți, la ora 8.30 CET.

A mother and her baby rescued after crossing the sea in search of a safe live ©UNHCR/Achilleas Zavallis        

Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU a denunțat recent situația grea a migranților, care înfruntă valul de frig din unele părți ale Europei, în special în Grecia. În cazul operațiunilor de relocare și reinstalare, Acordul cu Turcia este aplicat în mod corect? Joi, 12 ianuarie, membrii comisiei pentru libertăți civile au făcut bilanțul situației actuale a refugiaților, împreună cu reprezentanți ai Comisiei, Consiliului și UNHCR.

Articole 

Photo reportage on women refugees by photojournalist Marie Dorigny who travelled to Greece, the Former Yugoslav Republic of Macedonia and Germany. © Marie Dorigny / European Union 2015        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Reforma politicilor și procedurilor UE de migrație și azil trebuie să includă măsuri care să asigure siguranța femeilor care cer azil și care adesea călătoresc cu copii mici și alți membri de familie dependenți, spun deputații în rezoluția votată marți.

Preşedintele Parlamentului European vorbeşte despre solicitarea unui ajutor suplimentar, în cuantum de trei miliarde de euro, de către Turcia şi despre corelarea crizei refugiaţilor cu negocierile de aderare a ţării la UE.
       

„De dragul refugiaților, trebuie să cooperăm cu Turcia”, a spus președintele Parlamentului European, Martin Schulz, în urma unei reuniuni cu premierul turc, Ahmet Davutoğlu, pe 7 martie. Cei doi au discutat despre criza refugiaților, controalele la frontiere, liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci și libertatea presei în Turcia înaintea unei reuniuni dintre șefii de state UE și guvernul Turciei în Bruxelles pe tema măsurilor de oprire a fluxului de imigranți.

Articole 

Tabără de refugiați sirieni.        

Problema Siriei și criza umanitară au dominat ordinea de zi a Parlamentului. În prezent, Turcia găzduiește peste 2,5 milioane de refugiați sirieni înregistrați. În ianuarie, eurodeputații au cerut statelor UE să ofere cele 3 miliarde euro pentru refugiații din Turcia. Pe măsură ce UE caută o mai bună abordare a crizei, două delegații de eurodeputați, de la comisiile pentru libertăți civile și buget, merg în Turcia săptămâna aceasta pentru a evalua situația pe teren.

Articole 

© European Union 2015 - Frontex        

Operațiunea militară UE împotriva contrabandiștilor din Marea Mediterană este pe cale de a intra de faza următoare. După colectarea de informații și stabilirea structurii acesteia, operațiunea se va concentra pe arestarea traficanților și dezactivarea vaselor contrabandiștilor. Detaliile operațiunii au fost discutate în cadrul unei reuniuni a subcomisiei pentru securitate și apărare pe 22 septembrie.

EPlenary live: debate on refugee crisis with Presidents Juncker and Tusk        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Adevărata confruntare revelată de provocările actuale ale migrației este între cei care sunt ”pro” și vor să utilizeze UE pentru a soluționa aceste provocări și cei care sunt ”anti” și vor să utilizeze aceste provocări pentru a dizolva UE, au spus mulți deputați în dezbaterea de marți. Cei mai mulți au deplâns lentoarea statelor membre în a realiza promisiunile făcute de a plăti pentru mai mult ajutor pentru refugiați și pentru mai multe resurse de procesare a cererilor la granițele UE.