Eurodeputații dezbat și votează un nou raport al Parlamentului privind imigrația 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Criza imigrației a devenit o problemă politică majoră în multe țări membre UE. Autoarele raportului referitor la situația din Mediterana și la necesitatea unei abordări globale a migrației de către UE, eurodeputata italiană Kashetu Kyenge (S&D) și eurodeputata malteză Roberta Metsola (PPE) au răspuns la întrebările fanilor Parlamentului pe Facebook. Urmăriți clipul video și dezbaterea din plen, marți, la ora 8.30 CET.

Fanii au adresat întrebări legate de criza imigrației, raport și colaborarea cu Turcia. Eurodeputatele Kyenge și Metsola au răspuns la întrebările acestora și au scos în evidență incertitudinea Parlamentului referitoare la acordul cu Turcia și respectarea drepturilor refugiaților. Mai mult, au arătat dorința Parlamentului de a controla implementarea acordului cu Turcia.


Raportul

 

Probleme cheie dezbătute de Kashetu Kyenge (S&D, Italia) și Roberta Metsola (PPE, Malta) în raporul lor despre imigrați sunt  revizuirea Regulamentului Dublin II (care determină ce stat este responsabil cu procesarea anumitor cereri de azil), nevoia unei abordări legislative cu caracter obligatoriu în ceea ce privește restabilirea refugiaților, datoria statelor membre de a-și îndeplini obligațiile privind măsurile urgente de relocare, nevoia de asistență tehnică și financiară pentru statele membre pentru ca centrele de primire să funcționeze cât mai bine și evidențierea poziției vulnerabile a copiilor și dreptul fiecărui copil de a fi tratat în primul rând ca un copil.


Urmăriți dezbaterea și votul din plen, marți, 12 aprilie!