Criza refugiaților: înțelegând reforma Dublin (video) 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Sistemul de azil european s-a prăbușit din cauza crizei refugiaților. Reforma Dublin ar trebui să facă sistemul corect și durabil. Urmăriți clipul nostru video pentru detalii.

Pe 19 octombrie 2017, membrii comisiei pentru libertăți civile au votat raportul privind revizuirea sistemului Dublin care stabilește statul membru responsabil cu examinarea cererilor de azil.

 

Actualul regulament Dublin nu răspunde nevoilor actuale. Acest lucru a devenit evident în 2015, când mai mult de un milion de persoane au fugit de război, conflicte și persecuții și au solicitat protecție internațională în UE, ducând la prăbușirea totală a sistemului Dublin.

 

În raportul său, Cecilia Wikström, deputata care se ocupă cu reforma sistemului Dublin, stabilește trei priorități-cheie:

 

  • toate țările împărtășesc responsabilitatea pentru solicitanții de azil
  • statele membre cu frontiere externe - primul loc de sosire în Europa pentru majoritatea refugiaților - își asumă responsabilitatea de a înregistra toți oamenii care sosesc și de a proteja și menține frontierele externe ale UE
  • oamenii care au nevoie de protecție internațională o fac mult mai repede astăzi, în timp ce cei care s-au dovedit a nu avea dreptul la azil sunt returnați în țările de origine într-o manieră rapidă și demnă.

 

„Ar trebui să avem în practică un sistem care să funcționeze indiferent dacă există un aflux mare sau un aflux mai scăzut de oameni, astfel încât să nu mai avem de aplicat măsuri de urgență”, a afirmat doamna Wikström.

 

Vizionați videoclipul nostru pentru a afla mai multe și aflați detalii despre ce face UE pentru ameliorarea sistemului de azil european.