Distribuiți această pagină: 

Președintele israelian care deputaților europeni să ajute la reconstrucția încrederii în Orientul Mijlociu  

”Conducerea aleasă a Israelului a sprijinit și sprijină în continuare două state pentru două soluții pentru oameni”, a spus președintele statului Israel Reuven Rivlin deputaților, miercuri. Cu toate acestea ”în acest moment, un acord permanent de pace între noi și palestinieni nu poate fi atins”, a mai spus el, cerând UE să ajute la reconstrucția încrederii între părți.

Președintele Rivlin a subliniat că ”nu se materializează” circumstanțele politice și regionale care ar permite israelienilor și palestinienilor să ajungă la un acord permanent. Printre altele, lipsește încrederea între conducere și oameni, a explicat el.


”Ajutați-ne să avansăm” în întărirea încrederii, în construirea unor proiecte comune israeliano-palestiniene, în dezvoltarea economiei palestiniene și în educarea oamenilor, a cerut el deputaților, recunoscând eforturile Parlamentului European de a aduce împreună aceste două părți prin primirea celor doi președinți în aceeași sesiune plenară.

 

Președintele Parlamentului Martin Schulz a subliniat că regiunea Orientului Mijlociu a cunoscut războaie și acte de terorism și că încheierea violențelor este un pas înainte către stabilitate. El a subliniat că Parlamentul European a votat anul trecut pentru o soluție cu două state, bazată pe granițele din 1967, cu Ierusalim ca și capitală a ambelor state.


Declarații în plen

 

Declarația Președintelui Reuven Rivlin

 

Declrația Președinteui Martin Schulz,