Piața unică digitală 
Consolidând creșterea economică și competitivitatea online 

Economie  Data actualizării: 
 
Creat:   

Toate știrile, clipurile video și infograficele despre Parlamentul European și piața unică digitală, taxele de roaming și promovarea neutralității internetului

Distribuiți această pagină: 

Articole 

       

Infracțiunile cibernetice au evoluat rapid de la începutul pandemiei Covid19, deoarece entități rău intenționate încearcă să exploateze temerile oamenilor. Aflați cum puteți să vă protejați.

       

315 milioane de europeni folosesc internetul în fiecare zi. Pentru ca era digitală să poată stimula creșterea economică, Comisia a prezentat în 2015 o strategie pentru piața unică digitală. Parlamentul și Consiliul au ajuns la un acord privind eliminarea taxelor de roaming din 2017 și garantarea egalității în traficul pe internet. Pe 25 mai, deputații au discutat noile propuneri ale Comisiei pentru a stimula comerțul electronic. Ghidul nostru digital vă ține la curent cu noua terminologie.

       

Vi s-a întâmplat vreodată să doriți să urmăriți un film la cerere în timpul vacanței și să constatați că abonamentul nu funcționează în străinătate? Parlamentul European se pregătește să adopte joi, 18 noiembrie, norme care să permită cetățenilor europeni accesul la conținut online, cum ar fi filme, jocuri sau cărți electronice, chiar și atunci când se află într-o altă țară europeană.

Materiale video 

       
(Durata înregistrării video:) 

       
(Durata înregistrării video:) 

Articole 

       

Comisia pentru industrie de la Parlamentul European a aprobat acordul nepolitic cu guvernele UE și Comisia pentru eliminarea costurilor de roaming în UE. Prețurile ar trebui să scadă deja de anul viitor, iar de la 15 iunie 2017 apelurile din alt stat UE sau urmărirea unui meci pe internet pe mobil vor costa la fel ca în țara de origine.

       
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Parlamentul European a adoptat marți noul pachet telecom care conține interzicerea taxelor suplimentare pentru ”roaming” la utilizarea telefoanelor mobile în alte state din UE, începând cu iunie 2017, precum și reguli clare privind dreptul la acces internet.

Materiale video 

Articole 

       

Neutralitatea internetului a fost mult timp una dintre problemele cele mai importante legate de dezvoltarea internetului. Prin neutralitatea internetului înțelegem că tot traficul online ar trebui tratat în mod egal, indiferent de tipul de conținut sau platformă implicată. Eurodeputații vor dezbate și vota proiectul de regulament privind neutralitatea pe 27 octombrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, în urma unui acord cu guvernele statelor membre, după doi ani de negocieri.