Distribuiți această pagină: 

Articole 

 ©BELGA/Getty Images/AFP/S.Olson        

Actele de terorism din Europa au adus securitatea din nou pe ordinea de zi politică. Cum poate deveni mai sigură Europa? Specialiștii și țările UE au cerut un registru european cu numele pasagerilor PNR de ani de zile. Această măsură, ce cere colectarea sistematică și folosirea datelor pasagerilor zborurilor internaționale, a fost aprobată de Parlament în plen pe 14 aprilie 2016.

Airport Check-In Counters With Passengers        
Comunicat de presă 

Comunicat de presă 

Noua directivă privind datele din registrul cu numele pasagerilor (PNR) în UE, creat pentru prevenirea, detectarea, investigarea și aducerea în justiție a infracțiunilor teroriste și a celor deosebit de serioase a fost aprobată de Parlament joi. Această directivă va obliga companiile aeriene să dea autorităților naționale datele pasagerilor pentru toate zborurile din state terțe către UE și viceversa.

Articole 

infografic        

După atacurile teroriste din septembrie 2011, SUA au cerut acces la informațiile personale ale pasagerilor ce călătoresc cu avionul peste Atlantic pentru urmărirea potențialilor teroriști. Stabilirea unor reguli comune pentru folosirea datelor din registrul cu numele pasagerilor (PNR) în UE este pe ordinea de zi de mai mulți ani. În urma unui acord provizoriu din decembrie între Parlament și statele membre, deputații au aprobat directiva în plen pe 14 aprilie 2016.

©BELGA/J.Hamers        

Nume, adresă, număr de telefon, detaliile cardului de credit, itinerarul călătoriei, informații despre bagaj și modalitatea de plată... toate aceste date vor fi colectate, conform propunerii legislative privind registrul cu numele pasagerilor. Măsura, respinsă inițial în 2013 datorită îngrijorărilor legate de protecția datelor, este din nou pe ordinea de zi a Parlamentului European.