
Urmăriți calendarul nostru pentru a afla cum continuă UE să gestioneze impactul pandemiei coronavirus în 2022.
Urmăriți calendarul nostru pentru a afla cum continuă UE să gestioneze impactul pandemiei coronavirus în 2022.
Eurodeputații au aprobat azi definitiv certificatul digital al UE privind COVID, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE și pentru a contribui la redresarea economică.
Aflați cum puteți călători în Europa simplu și în siguranță cu Certificatul digital UE privind Covid.
După mai multe luni cu deplasări limitate, călătoriile și turismul au reînceput treptat. Ce recomandări face UE pentru a călători în siguranță.
Turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19. Cum protejează UE companiile, lucrătorii și pasagerii?
Europa nu trebuie să neglijeze rolul esențial al culturii. Cultura trebuie susținută în timpul pandemiei, au declarat deputații în PE într-o rezoluție din 17 septembrie.
Uniunea Europeană pregătește investiții masive pentru a da o mână de ajutor cetățenilor și întreprinderilor, loviți de recesiunea economică gravă provocată de pandemia de Covid-19 în Europa.
UE oferă din nou sprijin financiar statelor membre, pentru păstrarea locurilor de muncă și protecția lucrătorilor afectați de criză.
Parlamentul a fost obligat să limiteze întâlnirile fizice și să funcționeze de la distanță, însă deputații au continuat să se ocupe și de măsurile urgente, și de prioritățile pe termen lung.
Urmăriți cronologia noastră pentru a afla cum răspunde UE la pandemia de coronavirus în 2021.
Țările UE relaxează controalele la frontieră cauzate de Covid-19. Parlamentul dorește un efort coordonat pentru a restabili funcționarea spațiului Schengen cât mai curând.
Sectorul cultural este afectat de măsurile de limitare a mișcării persoanelor introduse în UE pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului.
În eforturile ei de limitare a crizei Covid-19, Europa nu poate ignora apărarea democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale, care rămân esențiale.
Planul UE de redresare în urma Covid-19 vizează să pună bazele unei Europe sustenabile și neutre pentru climă.
Cum i-a afectat pandemia pe cei 170 000 de tineri implicați în Erasmus+ sau în Corpul european de solidaritate? Cum poate UE să contribuie?
Aflați ce face UE ca să asigure că aplicațiile de mobil pentru combaterea Covid-19 respectă viața privată, normele privind protecția datelor și pot fi utilizate în întreaga UE.
Deputații în Parlamentul European au discutat despre planurile de relansare a economiei europene în contextul Covid-19 și au votat o rezoluție. Aflați mai multe în interviul nostru.
Negociatorii PE și ai Consiliului au ajuns joi la un acord provizoriu asupra unui certificat digital UE privind Covid pentru a facilita libera circulație în Europa în timpul pandemiei.
Africa nu va rezista singură la pandemie, iar reacția Europei nu trebuie să se oprească la frontiere, a declarat Tomas Tobé, președintele Comisiei pentru dezvoltare.
Ursula von der Leyen a prezentat instrumentul de redresare în valoare de 750 miliarde EUR, parte a bugetului UE pe termen lung revizuit, punând accentul pe generațiile viitoare.
UE ia măsuri concrete împotriva pandemiei coronavirus și a impactului acesteia. Vezi calendarul acțiunilor organizate pe domenii.
UE își intensifică acțiunile de combatere a dezinformărilor periculoase pe tema coronavirusului, respectând totodată libertatea de exprimare.
Măsurile împotriva COVID-19 sunt necesare, dar impactul asupra vieții private și libertății trebuie să fie proporțional și temporar, afirmă președintele Subcomisiei pentru drepturile omului.
Fondul de redresare este un ,,moment istoric”, dar priorități pe termen lung ale UE, precum Pactul Ecologic sau Agenda Digitală sunt puse în pericol, consideră deputaţii.
Pentru a se asigura că cele mai vulnerabile persoane continuă să obțină ajutor, Parlamentul a modificat normele privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
De la donarea unor ventilatoare până la îngrijirea pacienților în stare critică provenind din alt stat, țările UE fac tot posibilul să se ajute reciproc în criza coronavirusului.
Eurodeputații accelerează procedura care va permite UE să împrumute 750 de miliarde EUR pentru planul de redresare „Next Generation EU”.
În rezoluția privind revizuirea următorului buget UE și planurile de redresare economică, deputații cer un pachet solid, axat pe nevoile cetățenilor și pe consolidarea bugetului UE.
Programul EU4Health va consolida sistemele de sănătate, pentru a face față mai bine crizelor transfrontaliere majore, cum este pandemia de Covid-19.
Cu un buget de 672,5 miliarde EUR, Mecanismul de redresare și reziliență este instrumentul-cheie al planului UE de ieșire din criză prin susținerea reformelor.
Aflați de ce nu avem întotdeauna medicamente, ce efecte a avut pandemia și cum vrea Parlamentul să îmbunătățească situația.
Definițiile, criteriile de sănătate și metodologiile comune sunt esențiale pentru a combate în mod eficient pandemia actuală și consecințele sale economice în UE, în opinia eurodeputaților.
Șomajul în rândul tinerilor a devenit o problemă și mai îngrijorătoare din cauza crizei. UE a lansat o inițiativă pentru a-i ajuta pe tineri să-și găsească de lucru.
UE a aprobat măsuri de urgență pentru a-i ajuta pe fermierii și pescarii afectați de pandemia de COVID-19, astfel încât să poată asigura aprovizionarea cu alimente.
Aflați ce face UE pentru a ajuta Europa să se redreseze în urma impactului economic devastator al pandemiei de Covid-19.
Aflați ce fac instituțiile europene pentru a atenua impactul pandemiei Covid19, pentru a proteja oamenii și economia și pentru a promova solidaritatea.
Parlamentul European mobilizează fonduri suplimentare pentru a ajuta țările UE cele mai afectate de pandemia de coronavirus.
Deputații au aprobat pe 26 martie eliberarea a 37 de miliarde de euro de la fondurile structurale către țările UE, pentru ca acestea să facă față mai bine epidemiei de coronavirus.
Vi s-a anulat zborul din cauza Covid-19? Nu doriți sau nu aveți voie să călătoriți? Aflați despre drepturile pasagerilor în UE în această perioadă excepțională.
Parlamentul s-a angajat să ajute țările UE să facă față crizei și să contracareze impactul socioeconomic al epidemiei.
Deputații doresc un pachet de redresare masivă pentru a sprijini economia europeană după criza COVID-19, inclusiv „obligațiuni de redresare” garantate de bugetul UE.
Întreaga lume luptă să stopeze pandemia de coronavirus: UE sprijină eforturile de a produce și distribui cât mai eficient vaccinuri
Criza a făcut companiile din UE vulnerabile în fața concurenților străini care beneficiază de subvenții. Normele de concurență loială trebuie să se aplice tuturor, insistă europarlamentarii.
Criza a afectat puternic sectorul media, de care tocmai acum avem nevoie pentru a ne oferi informații exacte și a combate dezinformarea
Pe 17 aprilie Parlamentul a votat pentru alocarea rapidă a 3 miliarde EUR pentru susținerea sistemelor de sănătate din regiunile UE cele mai afectate de criza coronavirus.
Mai multe teste, sprijin acordat medicilor și asistenților medicali: Parlamentul a aprobat vineri ajutor UE în valoare de 3.08 miliarde EUR.
Situația refugiaților din Grecia are nevoie de un răspuns coordonat al UE pentru prevenirea răspândirii Covid19, au spus deputații europeni de la comisia pentru libertăți civile.
În cadrul răspunsului comun al UE la pandemia COVID-19, deputații au adoptat joi aproape unanim trei propuneri urgente în cadrul unei sesiuni plenare extraordinare.
Răspândirea coronavirusului a generat multe știri false, care împiedică eforturile de limitare a pandemiei. Ce se poate face pentru combaterea dezinformării? Aflați din articolul nostru.
Infracțiunile cibernetice reprezintă o amenințare în creștere într-o lume tot mai conectată. Aflați cum puteți să vă protejați.
Unii vânzători online profită de temerile legate de epidemia de coronavirus și promovează tratamente false sau măresc prețurile; de aceea, UE ia măsuri.